Aalsmeer kan RKDES niet bijhouden

Al is de winterstop begonnen, FC Aalsmeer-zondag moet nog een keer aan de bak. Zondag speelt het een inhaalwedstrijd thuis tegen het laaggeplaatste DIOS. Het is het allerlaatste duel op het VVA-complex aan de Dreef; de zaterdagvoetballers hebben hun afscheid al achter de rug. Aanvang: 14.00 uur.

Afgelopen zondag miste Aalsmeer een goede gelegenheid om RKDES op de ranglijst bij te houden. Het verloor in Amsterdam met 3-1 van Swift, dat binnen tien minuten twee goals gemaakt had. Nog voor rust kwamen de Aalsmeerders dichterbij, maar in de tweede helft viel de derde Amsterdamse treffer al snel, 3-1. Toen was het voorbij. Als het team overmorgen wint, komt het op één punt van RKDES.

Vijf op rij
De Kudelstaarters deden meer van zich spreken zondag. Ze kwamen bij De Germaan vandaan met een 1-6 zege. Dat betekent vijf overwinningen op rij. Drie spelers scoorden elk tweemaal, Jeroen Bakker, Raymond Baars en Maarten van Putten. Het eerste doelpunt viel al na twee minuten, de rest volgde pas na de pauze, toen RKDES flink uitpakte.

De Kudelstaarters staan met 28 punten keurig op de tweede plaats, vier punten achter Sporting Martinus. Op de inhaaldag 20 december kunnen NFC en Real Sranang die positie nog bedreigen.

De competitie wordt in het nieuwe jaar hervat op 24 januari.

Bron: Eppo Buskermolen (RKDES), Voetbal in Aalsmeer (FC Aalsmeer)