Aalsmeer kan het in eigen huis niet afmaken

De teleurstelling druipt na de verloren wedstrijd van de Aalsmeerse gezichten af

Door: Klaas Leegwater. De vraag welke ploeg de landstitel zal veroveren is met een week uitgesteld. Na de onverwachte winst (27-23) vorige week in Sittard was zaterdagavond buiten op het asfalt voor de Bloemhof het DJ-podium al opgebouwd voor een kampioensfeestje. Een verbeten Lions wist echter tijdens de return de formatie van Bouwer de weg naar de titel vooralsnog te blokkeren. Na een 10-12 ruststand sloot Lions verdiend af met 22-25. Man van de wedstrijd was opnieuw Lions-doelman Luuk Hoiting. In ’the best of three’ volgt over zeven dagen in Limburg de beslissing.

“We moeten onze kloten meenemen naar Aalsmeer.” De opzwepende tekst van goalie Hoting in een lokaal dagblad daags na de thuisnederlaag en een indringend gesprek in de spelersgroep had het gewenste effect op de formatie uit Sittard. Want ondanks dat sterkhouder Joao Ramos opnieuw langs de kant met een blessure moest toekijken slaagde Lions er zaterdagavond in het hol van de leeuw in om met passie en scherpte, veel meer dan vorige week, een derde duel af te dwingen.

Beslissend gat
Alleen in de eerste twintig minuten kreeg regerend titelhouder Aalsmeer, dat in tegenstelling tot vorige week een veel mindere indruk achterliet, vat op de getergde Limburgers. Na 3-1 en even later 5-5 moest het team van Bert Bouwer de opponent loslaten, al bleef het verschil tot de rust (10-12) klein. In de loop van de tweede helft pakte Lions met de sterk spelende Baart en Van Straaten meer marge, 13-17 in de 40 minuut.

Even leken de bezoekers ver voor het eindsignaal een beslissend gat te slaan, door onder meer een excellerende Samir Benghanem, die bijna liggend prachtig scoorde met een snoeiharde worp achterlangs, kwamen de Aalsmeerders terug tot 19-19 maar verzuimden vervolgens een voorsprong te pakken. In plaats daarvan stond het een minuut later 19-21, psychologisch een gevoelige tik die de thuisploeg naar het einde van het duel niet meer te boven kwam. Met Hoting als uitblinker onder de lat bepaalde Lions de eindstand op 22-25.

Teveel kansen gemist
“We hebben vandaag onder ons niveau gespeeld, vooral aanvallend. Tweeëntwintig goals maken is veel te weinig, we hebben teveel kansen gemist,” vertelde Aalsmeertrainer Bert Bouwer na de wedstrijd voor de camera van NH-Nieuws. “19-19 Had een kantelpunt in de wedstrijd kunnen zijn. Als we toen een voorsprong hadden genomen was het gebeurd.” Zaterdag 19 juni speelt Lions het beslissende duel vanaf 16:30 uur op eigen bodem. Bouwer ziet dat niet als een nadeel voor Aalsmeer. “We hebben al zoveel uitduels gewonnen, ik zie het als fifty-fifty.”

De wedstrijd is volgende week via livestream handbaltv.nl te volgen.