Aalsmeer kan gat op ranglijst niet kleiner maken

Als er al goede kansen waren om dichterbij te komen in de tweede klasse B, dan was het afgelopen zaterdag. Terugkijkend op de uitwedstrijd tegen Veensche Boys in Nijkerkerveen zal het team van Cor van Garderen beseffen dat men in dit dorp op 75 kilometer afstand van Aalsmeer punten heeft laten liggen. Met 5-3 werd de FC aan de kant geschoven. Gelukkig voor Aalsmeer lieten alle concurrenten in de middenmoot ook punten liggen.

Ondanks de 0-1 voorsprong in de 18e minuut door Peter Neuvel en aardig voetbal wist Aalsmeer hier geen goed vervolg aan te geven. Nog voor rust draaide Veensche Boys de zaken om door te profiteren van slordigheden in de Aalsmeerse defensie. Eerst wist de verdediging een bal niet goed weg te werken, daarna stonden vier man te slapen toen een vrije trap snel genomen werd. In plaats van met een 0-1 voorsprong werd er met een 2-1 achterstand aan de tweede helft begonnen.

Doordrukken
Toen FC Aalsmeer in de 58e minuut via Calvin Koster achter zijn standbeen langs de gelijkmaker produceerde, dacht iedereen dat het beter spelend Aalsmeer zou doordrukken. Door een aantal fouten achterin zowel aan de linker als de rechterflank liep de thuisclub echter via Bas van de Grootevheen (2x) en Melvin van Vaneveld uit naar een 5-2 voorsprong. Floris Dokkum bepaalde in blessuretijd de eindstand op 5-3.

Komende zaterdag speelt FC Aalsmeer om 14.30 aan de Dreef tegen VOP uit Amersfoort. Deze club staat één plekje lager op de ranglijst. Dat zou, wat FC Aalsmeer betreft, zo moeten blijven.

Bron: Jack van Muijden