Aalsmeer in eigen huis afgedroogd door Visé

Door: Klaas Leegwater. Ongekende taferelen in de Bloemhof zaterdagavond. Landskampioen Aalsmeer en tevens leider in de BENE-League kreeg in de thuiswedstrijd tegen het Belgische Visé een harde draai om de oren. De ploeg van Bert Bouwer droop na een uur handballen met een 38-27 nederlaag van het veld. Zo’n harde tik hebben de zwartwitten in eigen huis zelden te verduren gekregen. 

Vooraf lieten de zuiderburen in de Belgische media al doorschemeren geprikkeld te zijn. Dat had alles te maken met de onverkwikkelijke gebeurtenissen acht maanden geleden in dezelfde sporthal. De wedstrijd werd in februari bij 6-9 gestaakt na een beuk van Aalsmeer-speler Tim Bottinga, en een kopstoot van de Visé-speler Yves Vancosen. De Belg werd tien duels geschorst, de aanvankelijke twaalf duels schorsing voor Bottinga werd na beroep gehalveerd. Dit tot woede van Visé.

Overdonderd
Vanaf het begin vlogen de vonken eraf bij een uiterst gemotiveerd spelend Visé, de 0-5 op het scorebord na zes minuten was daar het bewijs van. Aalsmeer was overdonderd door de overweldigende start van de Belgen, de klap die Visé in de eerste helft uitdeelde kwam de thuisploeg niet meer te boven. Via 4-13 en 8-18 gingen beide ploegen met 13-21 rusten.

Hoofdrol voor Danesi
Aalsmeer, koploper en tot vandaag alleen van Volendam klop had gekregen, kon in de tweede helft het ruime verschil amper kleiner maken. Dichterbij dan een marge van acht goals kwam het team van Bouwer na de pauze nooit. De Belgen speelden met de Aalsmeerders, even aanzetten met de fantastische Sébastien Danesi in een hoofdrol en het verschil was weer tien treffers of meer. Tot maximaal twaalf goals (22-34).

Verstoten
Visé liet de teugels nooit vieren. De Belgische landskampioen was er op uit, althans zo leek het sterk, de Aalsmeerders in eigen huis flink te kijk te zetten. In die opzet slaagde de Belgen volledig. De onherkenbaar spelende thuisploeg kreeg uiteindelijk met 27-38 een geweldige tik op de vingers. De formatie van Bouwer is daarmee verstoten van de eerste plaats, de ploeg gaat volgende op voor eerherstel in België tegen de nieuwe leider Bocholt.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Sparnaaij Juweliers

 

Lees vorig bericht

Foto 415: verzin en win

Lees volgend bericht

De meester van toen: Jaap Roodenburg


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *