Aalsmeer grijpt nipt naast finaleplaats BENE-League

Rob Jansen in gevecht met Ivo Steins

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer zijn er tegen het Limburgse Lions niet geslaagd zich te plaatsen voor de finale in de BENE-League. Na de 29-28 nederlaag twee dagen eerder kwam de formatie van Bert Bouwer tijdens de return van de halve finale in Sittard niet verder dan een 29-29 gelijkspel. Precies een doelpunt te weinig voor de eindstrijd op 18 maart in België tegen Bocholt dat Sporting Pelt uitschakelde.

Tot de laatste minuut bleef het in de uitverkochte Flechter sporthal onzeker welke ploeg het ticket voor de finale zou binnenhalen. Niet voor de eerste keer van de talloze confrontaties tussen Aalsmeer en Lions waren de ploegen zaterdagavond erg aan elkaar gewaagd en maakten er een zeer spannend treffen van waarbij de emoties in en langs het veld opliepen.

Initiatief
Na een nerveus en van beide kanten slordig begin ging de wedstrijd in de eerste helft lange tijd gelijk op, richting de pauze nam Lions met 15-11 meer afstand maar moest toezien hoe Aalsmeer na een 16-14 ruststand in het tweede bedrijf met een feller optreden het initiatief naar zich toetrok. Halverwege het tweede bedrijf kwamen de bezoekers voor de eerste keer op voorsprong (21-22), maar ook de zwarthemden konden daarna geen ruimer gaatje slaan.

Woede
Bij 28-28 een paar minuten voor tijd ging het er echt om spannen. Met twee fantastische reddingen voorkwam doelman René de Knegt een Aalsmeerse achterstand maar zag hoe zijn teamgenoten hiervan vervolgens niet profiteerden, ook omdat het arbitrale duo de bezoekers terugfloot wegens een aanvallende fout dat tot woede leidde langs de kant bij Bouwer. Het was misschien wel het meeste cruciale moment in de wedstrijd, in plaats van de mogelijke 28-29 scoorde Lions in de tegenstoot de 29-28.

Dat Aalsmeer in de laatste minuut nog de gelijkmaker op het bord bracht deed er niet meer toe. Deze keer kwam Lions als winnaar uit de bus bij opnieuw een zeer bewogen confrontatie met de Aalsmeerders. Eind maart staat de volgende genoteerd, de kwartfinale in het Bekertoernooi en zullen de aartsrivalen elkaar wederom treffen tijdens de play-offs om de landstitel. Handbalvermaak verzekerd.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars