Aalsmeer geeft winst uit handen tegen Bevo

Don Hartog legt aan terwijl Max de Maat in de tang zit

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben in de HandbalNL League verzuimd een overwinning te boeken tegen Bevo. Na de thuisnederlaag vorige week tegen Lions kwam de ploeg van Bert Bouwer zaterdagavond in de Bloemhof niet verder dan een 29-29 gelijkspel. Bijna de gehele wedstrijd stond de thuisclub op voorsprong. Met nog vier duels te spelen is leider Lions vrijwel zeker van plaatsing voor de ‘best of three’, nummer twee Aalsmeer ziet na dit weekend Volendam naderen tot een punt.

In het verloop van de eerste helft bouwde Aalsmeer tegen Bevo gestaag aan een ruime voorsprong. Zes minuten voor rust was het verschil opgelopen naar zes goals. Kort voor de pauze en in de eerste fase van de tweede helft verslapte de thuisploeg echter, binnen tien minuten stond er opeens 24-24 op het scorebord. De opleving van Bevo maakte Aalsmeer nerveus, de zwarthemden vervielen in slordig spel en waren niet meer zo trefzeker.

Bouwer probeerde tijdens een time-out zijn team met enkele felle opmerkingen (te horen via de hengelmicrofoon tijdens de livestream) weer op scherp te zetten. Dat leek in eerste instantie te lukken, twee minuten voor tijd leidde Aalsmeer met 29-27. Twee mindere momenten van Aalsmeer-doelman Marco Verbeij en een misser in de voorste linie brachten de Limburgers in de 59e minuut weer langszij.

Knullig
Bevo verzuimde twintig seconden voor het eindsignaal de winnende treffer binnen te gooien, waarna voor Aalsmeer nog een handvol seconden restte de 29-29 van het bord te krijgen. Ondanks instructies tijdens een ingelaste time-out van het koppel Bouwer/Wai Wong verliep de allerlaatste aanval van de avond knullig en te omslachtig, nog voordat de Aalsmeerders konden aanleggen voor een schotpoging klonk het eindsignaal.

Met verbaasde en teleurgestelde gezichten verlieten spelers van de thuisploeg het veld. De lichaamstaal sprak boekdelen, ‘hoe  hebben we dit kunnen weggeven.’ Aan de andere kant van de hal vierde Bevo een feestje, de ploeg uit Panningen behoudt kans voor een eindnotering in de top twee. De eerste twee teams in de eindstand gaan strijden voor de landstitel.

Spelers en publiek werden opgeschrikt door een ernstige lijkende blessure van Bevospeler Dario Polman. Hij viel schreeuwend van de pijn uit maar kon na afloop toch weer lachen. Vermoed werd een gescheurde of geknapte hamstring.

Stand: Lions 6-15, Aalsmeer 6-10, Volendam 6-9, Hurry Up 6-7, Bevo 6-6, Tachos 6-0.

Programma komende weken. 6 mei: Tachos-Aalsmeer, 9 mei: Volendam-Aalsmeer.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna)