Aalsmeer en Volendam in evenwicht

FIQAS Aalsmeer speelde vanavond met 27-27 gelijk tegen Volendam. Ook bij de rust was de stand in evenwicht, 13-13. Het was voor beide toppers het eerste duel in de BeNe League, de nieuwe competitie met de beste vier handbalploegen van Nederland en België.

Aan spanning ontbrak het niet in sporthal Opperdam in het IJsselmeerdorp. Kenmerkend waren de vele tijdstraffen; Matthijs Vink van Volendam moest na drie tijdstraffen zelfs met rood van het veld.

In het begin nam Aalsmeer het initiatief, zoals dat in de tweede helft ook het geval zou zijn. Het liep uit naar 2-5, in de achtste minuut. Dat liet Volendam niet op zich zitten en het kwam terug tot 7-7. Het ging daarna op en neer, tot de ruststand van 13-13 werd bereikt.

Volendam steeds iets voor
Na de pauze begonnen de Aalsmeerse handballers weer sterk. Maar na 15-16 was het Volendam dat aan de touwtjes ging trekken. Toch werd het verschil, steeds in het voordeel van de thuisploeg, aanvankelijk niet groter dan één punt.

Halverwege de tweede helft wist Volendam de marge iets te vergroten, 24-22 en 26-24. Met de thuisploeg in ondertal kwam FIQAS echter helemaal terug, 26-26.

Spannende slotminuut
Er stond nog één minuut op het scorebord. Aalsmeer pakte nummer 27, maar enkele seconden voor het eindsignaal maakte Volendam een eind aan de kortstondige zegedroom van hun eeuwige rivalen. Afgaande op het scoreverloop konden beide ploegen met 27-27 tevreden zijn.

Zaterdag speelt FIQAS Aalsmeer in België tegen Qubic/Achilles Bocholt, dat de eerste wedstrijd afgelopen weekend nipt won (26-27) van Hubo/Initia Hasselt.