Aalsmeer en RKDES verspelen dure punten

Drukte voor het doel van Woudenberg

Door: Matthijs Bos. Het einde van het seizoen nadert. Volop spanning in de bovenste regionen van de verschillende competities. FC Aalsmeer en RKDES strijden beide nog voor het kampioenschap, maar stapten mis in een zomers voetbalweekend.

Dylan Nieuwendijk bracht zijn ploeg voor rust op gelijke hoogte

Het is spannend bovenin 1B, de klasse waar Aalsmeer in uitkomt. De ploeg kan binnen een jaar van de tweede klasse tot de vierde divisie promoveren maar dan moet wel alles gewonnen worden en hopen dat de concurrentie misstapt. Dat lukte zaterdag niet. In eigen huis nam Aalsmeer het op tegen het al gedegradeerde VV Woudenberg. Een wedstrijd die op papier gewonnen zou moeten worden. Maar Aalsmeer verzuimde. Het ging zelfs met een 1-2 achterstand de rust in nadat het eerder al met 0-1 achter kwam. Dat werd echter rechtgezet door Dylan Nieuwendijk. Vlak voor rust lobde Woudenberg de bal knap over Aalsmeer-keeper Saverio Zondag heen. Na rust kwam Aalsmeer op gelijke hoogte door een eigen goal van Woudenberg. Maar erg benauwd werd de uitploeg er niet van. Aalsmeer meende nog op een 3-2 voorsprong te komen door Luke Vahle, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Duur puntverlies dus voor Aalsmeer. Nummer 2 DVVA verloor op bezoek bij De Meern met 1-0. Als Aalsmeer had gewonnen had het momenteel op plek twee gestaan, met slechts één punt achterstand op koploper De Zuidvogels. Wat wel wist te winnen van SVL. Volgende week een lastig potje voor Aalsmeer. Het gaat namelijk op bezoek bij BFC. Laatstgenoemde is zo goed als kansloos voor het kampioenschap, maar zou Aalsmeer toch graag in de weg

‘Westeinderpas Man of the Match’: keeper Saverio Zondag (Foto: Ton van Eenennaam)

staan.

Klik hier voor de cijfers in 1B

Ook 2-2 bij RKDES
RKDES verspeelde net als Aalsmeer kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Door een misstap van koploper Koudekerk op bezoek bij ESTO, kon DES de leiding pakken in 3A. Maar ook RKDES greep die kans niet. Op bezoek bij TAVV werd er niet gewonnen. DES kwam binnen het half uur op 0-1, door een goal van Mano van Veen. Maar die voorsprong duurde slechts twee minuten. Tien minuten later stond DES zelfs op een achterstand. Pas in minuut 76 kwamen de Kudelstaarters op gelijke hoogte. Mike van den Bergen zorgde ervoor dat er in ieder geval één punt gepakt werd. Nummer drie BSC ’68 was de grote winnaar van het weekend. In eigen huis werd SV Soccer Boys met 3-1 verslagen. BSC staat daarom maar op twee punten achterstand van Koudekerk en RKDES. Volgende week een alles beslissende wedstrijd: BSC-RKDES, bij verlies lijken de kansen op het kampioenschap verkeken.

Klik hier voor de cijfers in 3A

Puntje helpt Aalsmeer niet
Aalsmeer zondag kwam ook weer in actie. In eigen huis werd er een knap puntje gepakt tegen SV ROAC, het eerste punt sinds 24 maart. Voor beide ploegen maakt het gelijkspel weinig uit. ROAC handhaaft zich knap, en Aalsmeer degradeert. Met nog twee wedstrijden te gaan, zal Aalsmeer proberen om het seizoen enigszins positief af te sluiten.