Aalsmeer buigt achterstand om in winst

[Bevat filmpje] Een vermakelijke voetbalmiddag. Dat was de conclusie na anderhalf uur tussen FC Aalsmeer en Real Sranang gisteren aan de Dreef. Misschien niet bijzonder goed voetbal, maar wel lachwekkende momenten zowel in als buiten het veld. De thuisclub won met 2-1.

Zo’n 90 mensen waren zondag naar de Dreef gekomen voor de subtopper. Aalsmeer was erop gebrand om de Amsterdamse Surinamers op de ranglijst van 4F te passeren en de derde plaats in te nemen. Met een beetje geluk zou er zelfs een tweede plaats in zitten maar dan moest RKDES verliezen.

Reflexen
Het bleef lange tijd 0-0. Dat was enerzijds te danken aan enkele goede reddingen van keeper Jeremiah Veldman. Misschien wel de kleinste man op het veld, maar met goede reflexen hield hij de atletische voorhoede van Real van scoren af. Aan de andere kant wisten Nick Sluis, Barry Spring in 't Veld en Lennart Eberharter een aantal opgelegde kansen niet te verzilveren.

Vlaggedrag
De grootste irritatie betrof echter niet het missen van kansen maar het vlaggedrag van de lijnrechter aan Real-zijde. Bij vrijwel iedere aanval ging de vlag omhoog. Scheidsrechter Golta, een krasse fluiter van bijna 70, honoreerde ieder signaal. Dat noopte teamleider Peet van Vliet om de leidsman na het rustsignaal op te zoeken en te vragen of hij misschien zelf op buitenspel zou willen letten.

Kolderiek
In de tweede helft werd de vlagger vervangen. Vervolgens diende zich om de tien minuten een andere reserve aan die de vlag ter hand nam. Een kolderieke situatie.

Voor rust was het Real dat een voorsprong nam. De veel scorende ploeg, alleen Martinus heeft vaker gescoord, kwam gelukkig aan een doelpunt. Een schot op doel werd door Eric Jansen van richting veranderd en zeilde over Veldman in het lege doel.

Na rust was het hard werken van beide kanten waarbij Aalsmeer vanuit het niets langszij kwam. Een zondagsschot van Mark Schut hobbelde vanaf een meter of 16 richting doel. De keeper probeerde het schot te keren maar de bal stuiterde over de grabbelende doelman over de lijn.

Schlemiel van de dag
Daarna kon elk van de twee partijen de winst pakken. Aalsmeer was echter de gelukkigste. Wederom was het Lennart Eberharter, vorige week goed voor een doelpunt tegen Martinus, die het net vond. Eerst leek hij de schlemiel van de dag te worden door alleen voor de keeper op de bal te gaan staan in plaats van te scoren. Even later tikte hij bij de eerste paal een lage voorzet van de rechterflank langs de keeper. Alsof er een kampioensduel werd beslist, zo werd de treffer gevierd.

Ook RKDES won zijn thuiswedstrijd en zo beleefden de plaatselijke zondagclubs een mooie zondag met een tweede en derde plaats als resultaat.

Foto: (boven) Lennart Eberharter heeft de winnende treffer gescoord; (onder) de gelijkmaker hobbelt over de keeper het doel in. (foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery; filmpje Fenna Vos)