Aalsmeer boekt overtuigende winst in streekderby

(Foto screenshot livestream)

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer hebben zondag in de Bloemhof op overtuigende wijze een verdiende 39-35 overwinning geboekt in de streekderby tegen Volendam. De bezoekers, twee weken geleden nog lijstaanvoerder in de BENE-League, waren niet opgewassen tegen de gedreven en energiek acterende thuisclub. Zonder sterkhouders Samir Benghanem en Tim Bottinga (beiden geblesseerd) sloeg de thuisclub tegen de opponent uit Noord-Holland al voor rust een beslissende slag.

In de eerste wedstrijdfase werd voor de ongeveer 250 toeschouwers meteen duidelijk dat Aalsmeer, met voor het eerst dit seizoen Zweedse aanwinst Evon Mohlin op de bank, in goede doen was. Opbouwer Vaidas Trainavicius en vooral doelman René de Knegt toonden hun kwaliteiten met uitstekend spel waardoor de thuisformatie na tien minuten ondanks een aantal tijdstraffen een 6-3 voorsprong kon laten noteren.

Tien goals verschil
Volendam, dat eveneens enkele belangrijke spelers vanwege blessures moest missen, zag dat kort voor de pauze de gastheren wegliepen naar een verschil van tien goals (21-11) waarbij Evon Mohlin met twee treffers een aandeel had. De Zweed was dit seizoen wegens een hardnekkige knieblessure nog niet in actie gekomen, de hoekspeler kreeg zowel in de eerste helft als tweede helft een paar minuten speeltijd van coach Wai Wong.

Na een 21-13 ruststand bleek Volendam, dat in Ephrahim Jerry zijn beste speler had, over veel karakter te beschikken. De ploeg uit het vissersdorp liet in de tweede helft de marge niet verder oplopen, knokte zich goed terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd was de achterstand zelfs teruggelopen tot drie doelpunten (32-29). Veel verder liet Aalsmeer de oranjehemden niet komen, de goed spelende gastheren bepaalden de eindstand op 39-35.

Makkelijk scoren
Trainer Wai Wong tegen NH-Sport: “Vooral de eerste helft kwamen we makkelijk tot scoren en was de dekking goed verzorgd. Zonder Samir en Tim een heel goede wedstrijd gespeeld.” De zesde winstpartij brengt Aalsmeer in de rangschikking van de  BENE-League op de vijfde positie met vijftien punten, evenveel als Volendam. Koploper is Achilles Bocholt met drie punten meer. Wong: “Als je ziet waar we nu staan op de ranglijst moeten we gaan voor een plek in de Final Four.”

Bij de thuisclub maakte Donny Vink negen goals, Vaidas Trainavicius kwam tot acht treffers. Topscorer van de wedstrijd werd Volendammer Ephrahim Jerry, elf keer raak. Volgende week speelt Aalsmeer in Zwartemeer tegen Hurry Up.