Aalsmeer 1 in bekerfinale tegen Bevo

Door: Jaap Maars. De onderlinge strijd tussen Green Park Aalsmeer 1 en 2  in de halve finale van de beker begon verrassend met een snelle 1-3 voorsprong voor het tweede team van coach Céline Michielsen. Ayoub Warrasse scoorde driemaal. Lang duurde de voorsprong echter niet. Het vlaggenschip begon op stoom te komen en via een 3-3 tussenstand liepen de mannen van Wai Wong snel uit naar een voorsprong van 10-5.

Aalsmeer 1, voor deze strijd in het wit spelend, bouwde rustig verder aan de voorsprong en de rust ging in met een 24-10 voorsprong. Door een aantal break-outs in de tweede helft waarbij vooral Donny Vink zich liet gelden werd de voorsprong  snel uitgebreid. Met in totaal elf treffers werd Vink topscorer. Don Hartog wist zeven maal het net te vinden. De eindstand werd bereikt met 43-23 op het scorebord.

In Aalsmeer1 werd Vaidas Trainavicius, Donny Vink en Evon Mohlin de nodige rust gegund door Wai Wong. Bij Aalsmeer2 werden de doelpunten keurig verdeeld onder Ryan Pijl, Ayoub Warrasse, Niek Morlog en Luka Furth met ieder vier goals. Pepijn Michielsen werd vanwege zijn verjaardag uitgeroepen tot Man of the Match.

Op zaterdag 30 maart spelen de Aalsmeerse mannen in de Topsporthal van Almere de finale tegen Bevo uit Panningen. De noordlimburgers wonnen in Sittard de andere halve finale met 28-30 van het geplaagde Lions.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Zorg en Zekerheid)