80 Deelnemers durven Poeloversteek aan

Poeloversteek in 2021 (Foto archief AV/Arjen Vos

Door: redactie. Woensdagavond 12 juli staat al lange tijd genoteerd in de agenda van menig zwemfan. Dat is het moment dat de traditionele zes kilometer lange Poeloversteek van Leimuiden naar Aalsmeer gehouden gaat worden. In totaal zullen 80 zwemmers deze overtocht maken. Er worden ook kortere afstanden gezwommen.

Onder de zwemmers bevinden zich enkele bekende namen uit de regio. De snelste zwemmer van de vorige twee edities en voormalig Nederlands Kampioen triatlon Menno Koolhaas gaat van start en is ook nu de favoriet voor de eindzege. Al zal oud-Oceanuszwemmer en huidig Dolfijnlid en NK kampioen zwemmen Bart Sommeling Menno flink partij willen geven.

Boeien
De deelnemers worden vanaf het surfeiland per touringcar naar Kempers Watersport Leimuiden gebracht waar om 19.00 uur gestart wordt. De groep zwemt via de uitgelegde boeien langs de recreatie eilanden tussen de grote en kleine poel richting de watertoren en finisht op het surfstrand. De finish van de eerste zwemmers, wordt afhankelijk van de wind en golven, tussen 20:10 en 20:25 uur verwacht.

 Ook zijn er kortere afstanden te zwemmen, waaronder een halve afstand. De deelnemers hieraan worden met een boot van de organisatie vanaf de jachthaven in Leimuiden naar het drie kilometer startpunt gebracht om vanaf daar hun tocht richting het surfstrand te zwemmen. Hier hebben zich 40 zwemmers voor aangemeld. Zij zwemmen met rode badmuts. De zes kilometer zwemmers zijn voor de tijdwaarneming en het publiek te herkennen aan de gele badmuts.

Gezinsprestatietocht
De deelnemers die qua leeftijd of conditie nog niet toe zijn aan de langere afstanden kunnen deelnemen aan de één en twee kilometer die om 19:20 uur van start gaat. Ook is er speciaal voor Oceanusleden een gezinsprestatietocht van 500 meter in de baai van het surfeiland. Deze start om 19:00 uur. Voor toeschouwers goed te volgen vanaf de pier en vanaf het Waterfront. In totaal hebben zich zo’n 200 zwemmers aangemeld waarmee het evenement volgeboekt is.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin