138 kinderen konden sporten dankzij jeugdsportfonds

In 2014 hebben in totaal 138 kinderen kunnen sporten dankzij financiële steun van het Jeugdsportfonds Aalsmeer. Dat staat in het jaarverslag van het fonds. Het ging om 83 jongens en 55 meisjes in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die een sport beoefenden uiteenlopend van kickboksen tot voetbal. Voor steun komen in aanmerking kinderen van wie de thuissituatie financieel krap is.

Uitgangspunt van het fonds is altijd geweest: “Kinderen, in welke omstandigheid ze ook verkeren, moeten kunnen sporten.” De organisatie betaalt voor het lidmaatschap en/of zorgt voor sportattributen, tot een maximum van € 225 per kind. Het benodigde geld is afkomstig van de gemeente en sponsors.

Steeds meer steun bedrijven
“Het bestuur prijst zich gelukkig dat er in Aalsmeer en omgeving steeds meer ondernemingen zijn die maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Anders gezegd, bedrijven weten steeds meer de weg naar het fonds te vinden om kinderen hun favoriete sport te kunnen laten doen.

Ouders of verzorgers kunnen niet zelf een aanvraag indienen. Dat gebeurt door intermediairs van scholen, maatschappelijke instellingen en (jeugd)zorgverleners. Wat ouders wel kunnen doen, is intermediairs attent te maken op de wensen van kinderen die financieel moeilijk zitten. Aanvraag worden per jaar verstrekt.

Meer informatie: stuur een mail of kijk op de eigen websitepagina van het fonds

(Foto's: AV-archief)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel