Zwaartepunt raad vanavond bij OLV, Zwarteweg en Oost

Vanavond is de eerste gemeenteraadsvergadering van de nieuwe politieke jaar. De belangrijkste debatten zullen gevoerd worden over de startnotitie Zwarteweg, de nota van uitgangspunten voor het Landelijk Gebied Oost en de voorgenomen aanleg van de zogenoemde Ongestoord Logistieke Verbinding (OLV). 

De Zwarteweg betreft het nieuwbouwproject onder die naam, onderdeel van de Tuinen van Aalsmeer en gesitueerd tussen Zwarteweg, N196, Gloxiniastraat en Hortensialaan. Daar zijn ongeveer zeventig woningen gepland.

Overleg omwonenden
Bij de OLV gaat het om een nieuwe, aparte rijstrook voor vrachtverkeer van de veiling. De weg wordt aangelegd tussen de achterzijde van het veilingterrein aan de Hornwegkant en de N201. Bij de Hornweg komt in de door B&W voorgestelde versie een ongelijkvloerse kruising, waarbij de vrachtwagens door een tunnelbak rijden.

Punt van zorg voor diverse fractie op de commissievergadering Ruimte & Economie van 25 augustus was of de omwonenden betrokken zijn bij het plan. In een brief aan de raad afgelopen dinsdag geeft wethouder Ad Verburg aan dat “inmiddels met een aantal omwonenden is gesproken”. Bij navraag van AalsmeerVandaag bleek dat de directe buurman van de nieuwe tunnel, die op enkele meters van zijn bedrijf ligt, daags tevoren was geïnformeerd.

Hamerstuk
Over één in het oog springend onderwerp hoeft de raad vanavond niet meer te discussiëren. Dat is de nieuwe sportnota 2015-2018. Na een debat in de voorbespreking in de commissie Maatschappij & Bestuur op 27 augustus zetten de fracties er al hun voorlopige handtekening onder: vanavond is het een hamerstuk.

Vooraf staat de raad vanavond kort stil bij het overlijden op 18 juli van Jan Maarse Albzn. De prominente Aalsmeerder, die 89 jaar werd, was voorzitter van Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) van 1973 tot 1989.

De raadsvergadering, die openbaar is, begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom.

● Klik hier voor de agenda en stukken van de raadsvergadering 10 september
● Op Radio Aalsmeer is de vergadering te volgen. Klik op de knop rechtsboven in dit scherm om live te luisteren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel