Zo stemde Aalsmeer

Stemmen worden geteld in Buurthuis Hornmeer (Laurens Niezen Fotografie)

Door: Arjen Vos. Na de grove telling waarbij de stemmen per partij overzichtelijk zijn gemaakt, volgde de meer gedetailleerde uitsplitsing op personen. Het plaatselijke CDA had Thirsa van der Meer naar voren geschoven als zogenaamde jongste lijstduwer en gooide er een gemeentebrede flyeractie tegenaan. Als nummer 58 op de kieslijst vergaarde ze 105 stemmen op onder de Aalsmeerse kiezers. Daarmee eindigde ze derde achter Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt.

In kieskring Haarlem waren er totaal 146 stemmen voor de 20 jarige Aalsmeerse. De Kudelstaartse Monique Kortenoeven was lijstduwer op de lijst Henk Krol. Van de 25 plaatselijke stemmers op deze lijst, kleurden er in Aalsmeer twee het vakje van Monique in. In kieskring Haarlem voegden zich daar nog vier stemmers bij.

Dan was er nog Marieke van Duijn. De voormalige Kudelstaartse fietste onlangs duizend kilometer door Nederland om namens haar partij PvdA aandacht te vragen voor duurzaamheid. Dat leverde haar in Aalsmeer 28 stemmen op, in totaal kwam ze in kieskring Haarlem op 198 stemmen. De landelijke cijfers zijn nog niet bekend maar voor Thirsa van der Meer zal dat geen verschil betekenen, zij stond alleen in genoemde regio op de kieslijst.

Nog enkele opvallende cijfers: er zijn 35 blanco stemmen geteld en 23 stembiljetten bleken ongeldig. Ook vroegen we de gemeente naar het aantal gebruikte potloden maar daar kon geen antwoord op worden gegeven. Wel zullen de potloden bij de volgende verkiezingen opnieuw gebruikt gaan worden.

Zie hier het totale verdeling van de Aalsmeerse stemmen 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel