Zes kandidaten voor kinderburgemeester bekend

(Update met filmpje) Het was een spannend middagje voor de 18 kinderen die zich hadden opgegeven voor de campagne om de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer te worden. Na een workshop en een rondleiding gisteren in het gemeentehuis mochten ze hun verhaal doen voor de jury. Die besliste aan het einde van de middag welke zes kinderen daadwerkelijk campagne mogen gaan voeren.
 

De kinderen werden in de Raadskelder welkom geheten door de loco-burgemeester Jop Kluis die samen met Vince Boom vertelde wat het kinderburgemeesterschap zoal inhoudt. “Je mag meedenken met allerlei zaken en overal bijzijn. Als kinderburgemeester moet je ook opkomen voor de kinderen in de gemeente,” vertelde Vince.
 
Pitchen
Voor alle deelnemers gold dat het middagje gemeentehuis een onvergetelijke en zeer leerzame ervaring was. Met name de workshop ‘pitchen’ was voor de kinderen een spannende onderneming. Onder de aandacht van vreemde kinderen en volwassenen een verhaal afsteken, getuigde van grote dapperheid. Van winnaars en verliezers was dan ook geen enkele sprake.
 
Clownesk
Coach Marjolein Romeijnders, werkzaam geweest voor Cultuurpunt Aalsmeer, was net als vorig jaar gevraagd om de kinderen te begeleiden. Dat deed ze met veel positiviteit en oog voor de kinderen. “Ga lekker stevig staan, laat je stem goed horen en gebruik je mimiek,” gaf ze de kinderen mee. Om in de stemming te komen, werd de kinderen gevraagd wat oefeningen te doen. Die leken clownesk maar daarmee was wel de spanning gebroken en konden de aspirant-burgemeesters een stuk makkelijker hun zegje doen.
 
Spannend
Alsof er op een examenuitslag gewacht werd. Zo spannend moet het voor de kandidaten gevoeld hebben toen ze tussen vier en half vijf gebeld werden door de jury. Uiteindelijk waren het Milan Samuels, Roos Michalides, Samantha Breuring, Casper de Vries, Robert Vermeulen en Sophie van Raaphorst die de boodschap kregen dat ze ‘door’ waren naar de beslissende ronde.
 
Tot 28 mei mogen de kandidaten campagne gaan voeren. Op de 28e staat er in het centrum een stemhokje waarin (alleen) kinderen hun voorkeursstem kunnen uitbrengen. Kort hierna zal bekend worden gemaakt wie de opvolger van Vince Boom is.
 
Foto's: de genomineerden met de klok mee: Casper de Vries, Robert Vermeulen, Milan Samuels, Samantha Breuring, Sophie van Raaphorst, Roos Michalides. Onder: Jop Kluis en Vince Boom aan het woord. Foto's Arjen Vos.
 
[advertentie]
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel