Workshop ‘politiek bewust’ van start

Raadsvergadering in coronatijd (Foto archief AV)

Door: Arjen Vos. Vele geïnteresseerde plaatsgenoten deden hem al en stappen sindsdien een stuk politiek bewuster door het leven: de workshop ‘politiek bewust’. De korte cursus van twee avonden wordt binnenkort weer gegeven. Deelname is gratis. Er wordt vooral een beroep gedaan op jongeren om mee te doen.

Hoe werkt het bij de gemeente Aalsmeer? Is de burgemeester de baas van de gemeente? Wat doet de gemeenteraad eigenlijk? En wat doen de burgemeester en wethouders? Op welke manier kun je invloed uitoefenen op besluitvorming? Allemaal vragen die aan bod komen en beantwoord worden op de workshops die op maandagavond 7 en 14 september worden gehouden. Op 17 september kan de kennis in praktijk worden gebracht met het bijwonen van de raadsvergadering.

Door middel van de workshop krijgen de deelnemers inzicht over hoe de gemeente werkt en hoe de besluiten tot stand komen. Ook wordt er antwoord gegeven op de vraag hoe je invloed kunt uitoefenen. Deelnemers vergroten hun kennis van de lokale politiek, het bestuur van de gemeente en hoe de gemeentefinanciën in elkaar steken. Daarnaast is er gelegenheid om met plaatsgenoten in gesprek te gaan die in de gemeenteraad actief zijn.

De avonden beginnen om 19.30 en duren tot ongeveer 22.00 uur. Heeft u interesse, geef u dan op via een email naar griffie@aalsmeer.nl. Er kunnen in verband met de corona-maatregelen maximaal veertien mensen aanschuiven. Minimum leeftijd is zestien jaar. De gemeente roept vooral jongeren op om mee te doen. “Een leuke manier om een kijkje achter de schermen te nemen en te kunnen horen hoe en waarom bepaalde beslissingen worden genomen,” aldus de oproep van de gemeente. 

Meer informatie en aanmelden kan bij: Griffie Aalsmeer (0297 387516) griffie@aalsmeer.nl of www.aalsmeer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel