Workshop Politiek Actief start 1 september

Screenshot van de raadsvergadering

Door: redactie. De vorige cursus is nog maar net afgerond of de volgende staat alweer in de steigers. De toenemende belangstelling voor de (lokale) politiek is aanleiding voor de griffie van de gemeenteraad om opnieuw een workshop Politiek Actief te organiseren.

Door deelname aan de workshop leert u hoe de gemeente werkt, hoe besluiten tot stand komen en krijgt u antwoord op de vraag hoe u als bewoner invloed kunt uitoefenen. U vergroot uw kennis van de lokale politiek en het bestuur van de gemeente Aalsmeer. Bovendien krijgt u de gelegenheid om met Aalsmeerders en Kudelstaarters in gesprek te gaan die u als gemeenteraadslid vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Programma
De workshop is voor inwoners van de gemeente Aalsmeer vanaf 16 jaar die nog niet eerder hebben deelgenomen aan Politiek Bewust of Politiek Actief en bestaat in totaal uit drie avonden. De eerste twee avonden zijn informatief met veel ruimte voor vragen van deelnemers. Tevens komt burgemeester Gido Oude Kotte vertellen over zijn werk en kunt u ‘speeddaten’ met raadsleden. Daarna volgt als afsluiter het bijwonen van een gemeenteraadsvergadering, die gezamenlijk voorbesproken wordt. Om een goed beeld te krijgen van de werking van de gemeente en de besluitvorming is het van belang alle avonden aanwezig te zijn.

Wanneer en waar
De workshops vinden plaats op woensdag 1 september en woensdag 8 september van 20.00 uur tot circa 22.00 uur. Het bijwonen van de raadsvergadering met de gezamenlijke voorbespreking vindt plaats op donderdag 16 september 2021 vanaf ongeveer 19.15 uur. Als de coronamaatregelen het toelaten, vinden alle avonden plaats in het hart van de lokale democratie: het Raadhuis van Aalsmeer.

Lijkt het u leuk om deel te nemen of heeft u vragen over de workshop? Stuur dan een bericht naar griffie@aalsmeer.nl

Foto: De gemeenteraad ‘politiek actief’ tijdens een zoomvergadering (foto archief AV/Arjen Vos)

Lees vorig bericht

Meerlanden actief vanuit ‘witte keet’

Lees volgend bericht

Bomen uit beeld


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *