Woonagenda rijp voor besluit raad na twee commissierondes

Hoofdmoot van de vergadering van de gemeenteraad donderdagavond is de Woonagenda 2016-2020. Na de twee uitgebreide voorbesprekingen op vergaderingen van de gecombineerde raadscommissies in december en eerder deze maand geeft de raad er morgen al dan niet zijn zegen aan.

De woonagenda geeft aan welke speerpunten Aalsmeer heeft op het gebied van huisvesting. Het accent wordt vooral gelegd op sociale huurwoningen en doorstroming van hogere inkomens uit de sociale woningbouw. De laatste jaren zit de woningmarkt potdicht; alle fracties zijn zich daarvan bewust en willen meewerken aan een doorbraak.

Motie azc
Andere onderwerpen op 28 januari zijn een aangepaste regeling voor fractieondersteuning en de benoeming van een nieuw directeur van de gemeentelijke rekenkamer. Als hamerstuk staat geprogrammeerd de benoeming van de (externe) voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de klachtenadviescommissie, die klachten van burgers over de overheid behandelt.

Verder komt er een (aangekondigde) motie ter tafel om de gemeenteraad in het vervolg tijdig te informeren als het om ingrijpende kwesties gaat zoals opvang van asielzoekers. Deze motie, van de hand van de progressieve fractie PACT, borduurt voort op de discussie in een van de raadscommissies veertien dagen geleden over het niet doorgaan van een asielzoekerscentrum (azc) op Green Park (klik hier voor artikel).

De raadsvergadering is openbaar en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom op de publieke tribune.

● Klik hier voor de agenda en stukken van de raadsvergadering 28 januari
● Op Radio Aalsmeer is de raadsvergadering live te horen; klik op de knop rechtsboven in dit scherm

– advertentie –


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel