Wisseling van de wacht: Stan gaat, Vera komt

Door: Arjen Vos. Aan het begin van de raadsvergadering was het gisteravond eerst tijd voor de officiële benoeming van de nieuwe kinderburgemeester. Vera Keessen, vorige week uit negentien kandidaten gekozen als de negende kinderburgemeester van Aalsmeer, kreeg de succeswensen en de keten omgehangen door haar voorganger Stan van Kessel die uitgebreid bedankt werd voor zijn werk het afgelopen jaar.

Naast een fotocollage met hoogtepunten kreeg Stan ook een zilveren speld en een voorzittershamer voorzien van zijn naam. Dat is voor het eerst dat de gemeente deze blijvende herinnering uitreikt waarmee een nieuwe traditie is gestart. “Ik hoop dat je deze in de toekomst gaat gebruiken,” aldus burgemeester Oude Kotte, “en omdat kinderburgemeester een serieuze business is heeft ook de nieuwe kinderburgemeester voortaan een eigen hamer,” waarmee ook Vera als voorzitter van de kinderraad aan de slag kan. Deze hamer, voorzien van een kistje waarin de namen van de voorgaande kinderburgemeesters gegraveerd zijn, kan worden beschouwd als een jaarlijks doorgegeven wisselhamer.

De afscheidnemende Stan mocht nog kort evalueren op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogtepunten (onder meer sinterklaas inhalen en zwaaitegels leggen), wat viel tegen (eigenlijk niks), wat is je advies aan je opvolger (“gewoon lekker je plan uitvoeren”) en welk advies kun je aan de politiek geven? “Veel naar kinderen luisteren.”

Onder applaus werd Stan bedankt en Vera verwelkomd. Vera gaat zich het komende jaar met name richten op het bespreekbaar maken van armoede in de gemeente.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Müller Banket)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin