Winkeltijden en toeristenbelasting in Raad

Aanstaande donderdag 2 juli vergadert de gemeenteraad opnieuw over de winkeltijden. De fractie van D66 heeft samen met Absoluut Aalsmeer, GroenLinks en de PvdA een initiatiefvoorstel ingediend om de eind vorig jaar vastgestelde openingstijden voor winkels op zon- en feestdagen te verruimen. Publiek is nog niet toegestaan tijdens de vergadering, u kunt de vergadering volgen via de webstream of de tv uitzending van Radio Aalsmeer.

De initiatiefnemers willen de openingstijden voor winkels op de zon- en feestdagen verruimen van nu 12.00 – 20.00 uur naar 10.00 tot 22.00 uur. Verder houdt het voorstel in om de huidige mogelijkheid voor een individuele ontheffing (in de periode van 6.00 tot  22.00 uur) in te trekken.

Naast het initiatiefvoorstel bespreekt de gemeenteraad het voorstel om met terugwerkende kracht vanaf begin dit jaar een apart tarief voor toeristenbelasting voor campings vast te stellen. Het huidige onlangs verhoogde tarief van €3,50  blijkt voor bepaalde sectoren onbedoelde neveneffecten te hebben.

De volledige agenda met vergaderstukken kunt u inzien via de volgende link: link live vergadering en vergaderstukken. Hier kunt u ook de vergadering live volgen of achteraf terugkijken. De vergadering kunt u ook volgen via het tv kanaal van Radio Aalsmeer.

De vergadering begint om 20.00 uur.

Tekst gemeente Aalsmeer, foto Arjen Vos

ALS_kadernota_partijen_v8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel