Winkeliers kunnen rekenen op begrip gemeente

(Foto archief AV)

Door: redactie. De mededeling dat een aantal winkeliers en ondernemingen in Aalsmeer Centrum heeft aangegeven zaterdag open te gaan, kan rekenen op begrip van het gemeentebestuur. In een persverklaring stelt de gemeente dat ze weliswaar verantwoordelijk is voor naleving en handhaving van wetten en regels maar tegelijkertijd de ogen niet kan sluiten voor de realiteit waarbij voor veel ondernemers de grenzen zijn bereikt en zelfs zijn overschreden. “Deze lockdown heeft de Aalsmeerse middenstand genadeloos hard getroffen. De ondernemers kunnen dan ook op begrip van het gemeentebestuur rekenen in hun eensgezindheid om de noodklok te luiden,” aldus de verklaring.

Wel regels handhaven
De gemeente gaat er tegelijk wel van uit dat de Aalsmeerse winkeliers zich verantwoordelijk tonen richting hunzelf, hun medewerkers en de winkelbezoekers daar waar het veiligheid en gezondheid betreft. Ondanks de ‘Corona moeheid’ roept de gemeente iedereen nadrukkelijk op zich goed te houden aan de geldende basismaatregelen betreffende afstand houden, handen wassen, thuis blijven bij klachten en een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes.

Gemeentelijke handhaving en lokale politie leggen vooral prioriteit bij nood- en hulpdiensten en (dreigende) verstoring(en) van de openbare orde en veiligheid.

Lees vorig bericht

Prijswinnaar exposeert bij makelaar

Lees volgend bericht

Aalsmeer strijdt met regio tegen dakloosheid


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *