Wethouder Van Duijn opnieuw verslagen

Opnieuw ging een Utrechtse wethouder er met de eerste prijs vandoor. Exact een jaar geleden was het Lot van Hooijdonk, ditmaal stak Maarten van Ooijen onze Robbert-Jan van Duijn de loef af in de verkiezing van beste jongste bestuurder van Nederland.

Er kunnen natuurlijk vraagtekens gezet worden bij de verkiezing die georganiseerd wordt door het vakblad 'Binnenlands Bestuur' en het adviesbureau Necker van Naem. Dat drie maal achter elkaar een Utrechtse wethouder wint (Lot van Hooijdonk won de titel twee maal achter elkaar) kan geen toeval zijn. De eerste plaats wordt mede bepaald door stemmend publiek waarbij een stad als Utrecht vanzelfsprekend meer mensen tot stemmen kan bewegen. Mocht Van Duijn de prijs echt een keer willen winnen, dan zou hij kunnen overwegen naar Utrecht over te stappen.

De wethouder blijft er nuchter onder en zegt via Facebook een mooie dag te hebben gehad: “Niet gewonnen maar toch bij de beste drie van de 2000 genomineerde bestuurders. Voor mij voelt het als een aanmoediging om mezelf te blijven verbeteren, als bestuurder te groeien en nog meer te leren.”

Tekst Arjen Vos

Foto: Robbert-Jan van Duijn na de uitslag. Foto Facebook, foto voorpagina archief AV

(advertentie)

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin