Wethouder blij gemaakt, publiek en pers vergeten

Wethouder Tom Verlaan van huisvesting kan opgelucht ademhalen. Hij krijgt een paar maanden extra om de stevige kritiek vanuit de gemeenteraad op zijn nieuwe plan voor Dorpshaven-Noord te kunnen pareren. Het plan gaat eerst terug naar de raadscommissie Ruimte & Economie, waar hij op 12 mei een tas vol huiswerk meekreeg. De behandeling wordt zelfs over de zomer heengetild, zo liet de gemeente gisteren weten.

Daar zag het op de laatste raadsvergadering 28 mei niet naar uit. Dorpshaven-Noord stond, voortvarend misschien, gewoon op de agenda. Maar de wethouder had de raad daags tevoren een korte brief gezonden met de mededeling dat hij “meer tijd nodig (had) om de gestelde vragen te kunnen beantwoorden”. Bovendien gaf Verlaan de voorkeur aan een nieuw debat in de raadscommissie van hedenavond. Dat die wens niet is gehonoreerd, zal hem waarschijnlijk goed uitkomen.

Twaalf-elfje
Op de raadsvergadering verzocht CDA-fractievoorzitter Dirk van Willegen, partijgenoot van Verlaan, daarom het Dorpshaven-nieuwbouwplan van de agenda te halen. Behalve het CDA kon alleen AB zich daarin vinden. De drie oppositiefracties zagen er geen heil in. “Ik snap niet waarom we het niet kunnen behandelen,” zei PACT'er Rik Rolleman. Zo werd het een ouderwets twaalf-elfje.

Intussen had niemand, buiten de raadsleden en wat insiders om, enig benul van de inhoud van de brief. Die was namelijk niet op de gemeenteraadspagina's van de gemeentesite geplaatst. Dat is pas gisteren gebeurd.

Hoezo toehoorders, radioluisteraars en pers serieus nemen! Dat ontbreekt er vaker aan – aandachtspuntje voor de nieuwe burgemeester. Al was het ditmaal een wethoudersbrief die inhoudelijk weinig om het lijf had.

HC

Illustratie: impressie van vlonderwoningen in Dorpshaven-Noord

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel