‘Warmte tijdens ziekte prettiger dan warmte in gemeenteraad’

De vergadering van de gemeenteraad een week geleden begon met een paar menselijke noten. CDA-raadslid Ines van der Boon werd opnieuw in de belangrijkste politieke arena van Aalsmeer verwelkomd. Ze is een jaar afwezig geweest wegens ziekte.

Van der Boon sprak een dankwoordje uit voor de aandacht die ze het afgelopen jaar van vele kanten ervaren had. “Onwijs veel bloemen, kaarten, cadeaus, mails, bezoekjes. Dat gaf me een gevoel van warmte die me zeer geroerd heeft,” aldus de CDA'er.

De warmte binnen de gemeenteraad tijdens haar afwezigheid kon daar volgens haar (“voor zover ik heb vernomen”) niet aan tippen. Waarnemend burgemeester Jeroen Nobel gaf Ines van der Boon impliciet gelijk. “Laten we proberen die warmte ook in de raadzaal te krijgen, dan wordt het nog veel mooier,” zei hij.

In memoriam Jan Maarse
Meteen aan het begin had Nobel kort stilgestaan bij het overlijden in juli van Jan Maarse Albzn, oud-voorzitter van Bloemenveiling Aalsmeer. Maarse, wiens familie op de publieke tribune zat, was “jarenlang het boegbeeld” geweest van de veiling. Een man die visie had en “de blik op de toekomst” richtte, verder kijkend dan de landsgrenzen. Daarmee was hij een spil in de internationale groei van de Aalsmeerse bloemenbranche.

De burgemeester betitelde de oud-veilingvoorzitter, die ereburger van Aalsmeer was, als “bijzonder bevlogen, gedreven en charmant”. Maarse zette zich “voor 100 procent in voor de belangen van de VBA”. Na Nobels woorden was er een minuut stilte ter nagedachtenis van de markante Aalsmeerder.

Foto: Ines van der Boon vorige week bij de raadsvergadering; links van haar Robbert-Jan van Duijn. (foto: Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel