VVD sterkst in alle wijken

In alle wijken scoorde de VVD duidelijk het beste bij de verkiezingen voor het Europese parlement. Vooral in Oost en Dorp gaven de liberalen andere partijen geen kans.

Overal eindigde het CDA als tweede, behalve in Oost. In Oud en Nieuw Oosteinde moesten de christendemocraten zelfs genoegen nemen met de vierde plek. Daar was D66 tweede en vlak daarachter de PVV derde. Behalve in Oost was de PVV ook in Kudelstaart derde; daar bleef D66 steken op plek vier.

Niet populairder in Oost
Hoe deed de enige Aalsmeerse kandidaat Robert van Rijn het in de drie stembureaus in Nieuw Oosteinde? Van Rijn, die daar woont en veertiende stond op de Europese VVD-lijst, was er slechts een fractie populairder dan in de overige. Hij kreeg zelfs meer stemmen in de stemlokalen in de Antoniusschool in Kudelstaart en Solidoe de Dolfijn in het Dorp.

Dat blijkt uit de cijfers van de veertien Aalsmeerse stembureaus. Er kunnen aan de resultaten niet al te veel conclusies worden gehecht omdat een ieder vrij is te stemmen in het stembureau van zijn keuze. Wel leert de ervaring dat de meeste kiezers hun gebruikelijke locatie trouw zijn.

Foto: VVD'er Robert van Rijn. (foto archief AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin