Vonk furieus op ‘losgeslagen jongeren’ Kudelstaart

Van oud op nieuw is er voor “minimaal tienduizend euro” schade aangericht in en om het winkelcentrum in Kudelstaart. Dat zegt een politiewoordvoerder. Een groepje van een tiental jongeren heeft een groot aantal vernielingen aangericht. Ze staken een vuilcontainer in brand en reden die een helling naar een parkeergarage af. Ook een winkelruit sneuvelde toen vuurwerk dat erop was aangebracht, tot ontploffing werd gebracht. Verder moesten bushokjes het ontgelden.

“Dit tolereert helemaal niemand,” zei burgemeester Jobke Vonk maandag op de nieuwjaarsreceptie over de incidenten. Ze haalde stevig uit naar de aanstichters en sprak zichtbaar aangedaan van “bijna-crimineel gedrag van een kleine losgeslagen groep jongeren”. Vonk stelde dat er “behoorlijk ernstige schade” is toegebracht. “We werken hard aan het nog verder aanscherpen van het beleid,” zei ze.

Mogelijk vuurwerkverbod
Op de receptie meldde Vonk dat ze vorige week direct in gesprek is gegaan met bewoners “om juist hún verhaal te horen”. Deze en volgende week zet ze die gesprekken voort. Verder laat de burgemeester, als eerstverantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid in de gemeente, onderzoeken of er een vuurwerkverbod voor het centrumgebied van Kudelstaart van kracht kan worden.

Vonk maakte van de gelegenheid gebruik zich vierkant te zetten achter het pleidooi van het Genootschap van Burgemeesters voor een algeheel verbod op de verkoop van zeer zwaar vuurwerk aan particulieren.

Elders rustig
De politie, die rekening had gehouden met ongeregeldheden, was in Kudelstaart de hele nieuwjaarsnacht met veel manschappen op de been. Het in samenwerking met diverse instanties georganiseerde vreugdevuur in het centrum verliep ordelijk en trok honderden jongeren en andere belangstellingen. Ook in andere gebieden van Aalsmeer verliep de jaarwisseling zonder noemenswaardige onrust. In Aalsmeer Centrum gebeurde volgens de politie zelfs “helemaal niets”.

De politie verzoekt degenen die iets van de vernielingen in het Kudelstaartse winkelcentrum gezien hebben, dat bij haar te melden, in verband met nader onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin