Video Aalsmeer Kiest – Jobke Vonk: ‘Ga stemmen!’

In dit derde videoprogramma van Aalsmeer Kiest komt burgemeester Jobke Vonk aan het woord. Ze roept alle Aalsmeerse en Kudelstaartse kiezers op te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart. De vierdelige serie Aalsmeer Kiest is geproduceerd door Aalsmeer Vandaag in samenwerking met de gemeente.

In de eerste aflevering (13 februari) van Aalsmeer Kiest zijn vijf van de zes lijsttrekkers gepresenteerd (de zesde liet het afweten). Wie zijn ze? Waar staan hun partijen voor? Aflevering twee (27 februari) ging over een avondje gemeenteraad. Wie zitten erin? Wie zijn nieuwe kandidaten? Wat geven vertrekkende raadsleden als advies aan nieuwkomers?

Slotdebat Oude Veiling
De vierde en laatste aflevering zal op donderdag 13 maart online gaan. Mogelijk wordt dat echter enkele dagen eerder. Dat programma is een debat in drie rondes tussen de vijf lijsttrekkers.

Het debat is maandagavond in de grote bovenzaal van De Oude Veiling opgenomen, zonder publiek. Maar wat er boven gezegd werd was beneden in het café live te volgen. Daar zaten een kleine vijftig belangstellenden. In overgrote meerderheid waren het vertegenwoordigers van de politieke partijen; opmerkelijk was dat de CDA'ers het geringst in aantal waren. Het publiek was getuige van een levendig debat waarin de lijsttrekkers alle vijf goed tot hun recht kwamen. Of er op 19 maart daadwerkelijk iets te kiezen valt, mag de kijker straks zelf uitmaken als het programma te zien is.

Foto's (Arjen Vos) midden en onder: in De Oude Veiling volgt het publiek beneden de verrichtingen van de lijsttrekkers, die in de bovenzaal debatteren onder leiding van presentator Peter Maarsen; v.l.n.r. Ronald Fransen (PACT), Gertjan van der Hoeven (AB), Bram Heijstek (HAC), Robbert-Jan van Duijn (CDA) en Robert van Rijn (VVD)

Klik hier om de uitzendingen terug te kijken

Lees vorig bericht

Sociaal plan FloraHolland definitief

Lees volgend bericht

Overleden│Johan Verbeek


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *