‘Vergeten’ HAC maakte ‘grootste sprong’

Natuurlijk, er zaten dinsdagavond vijf partijen in de raadzaal om de bevindingen van informateur Ko Weststrate aan te horen. Maar helder was dat alleen de reuzen meetelden. Drie even grote reuzen en één kleinere reus. De rol van klein duimpje was weggelegd voor Bram Heijstek van HAC (Het Aalsmeers Collectief), nieuwkomer in de gemeenteraad.

In het nieuwe stuk van Weststrate over de voortgang van de coalitieonderhandelingen had Heijstek de naam HAC “nergens teruggehoord”. Zijn partij, die “niemand uitgesloten” had, was “vergeten”, vond hij. “We zijn nergens in gekend.”

Buitenbeentje
De informateur zal er anders over gedacht hebben, al hield hij zijn mond er dinsdag over. Op 3 april, bij zijn eerste openbare 'biecht', lieten zijn woorden aan het adres van HAC niets aan duidelijkheid te wensen over. Weststrate omschreeft HAC als “buitenbeentje”, dat programmatisch “sterk contrasteert” met de andere partijen. Ze heeft wel een “uniek geluid”, maar is van “beperkte omvang” en “met haar ene zetel van minimaal belang voor de coalitievorming”.

Omdat er tijdens de meeting op 22 april over een winnaar – de VVD – was gesproken, wilde Heijstek nog wel even kwijt dat “wij de tweede winnaar zijn”. Dat kwam hem prompt op een compliment van Weststrate te staan. “U bent van nul naar één zetel gegaan. Dat is de grootste sprong die je kunt maken.”

Foto: Heijstek luistert dinsdagavond in de raadzaal toe terwijl zijn buurman Ko Weststrate het woord voert. (foto Arjen Vos)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin