Veel te beleven op uitslagenavond

Uitslagenavond in 2018 (foto archief AV)

Door: redactie. Vanavond, rondom de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen is er van alles te beleven in de Burgerzaal van het raadhuis. Vanaf 21.00 uur zijn er diverse interviews, columns en reportages, wordt er gekeken bij het tellen van de stemmen en worden de voorlopige uitslagen van de diverse stembureaus bekend gemaakt.

De samenstellers van de avond hebben interviews opgenomen met oud wethouders Bep Heemskerk en Jop Kluis en stellen van elke partij een nieuwe kandidaat op de lijst voor. Wim Spaargaren, één van de langstzittende raadsleden ooit, komt op het podium voor een gesprek. De avond wordt officieel afgetrapt met een gedicht van dorpsdichter Jan Daalman. Elk uur is er een column van de hand van journalist Pierre Tuning.

Nummers twee op de lijst
De voorlopige uitslagen worden gedurende de avond bekend gemaakt door burgemeester Gido Oude Kotte. Er zijn ook impressies van de voorbereidingen op de verkiezingen en reacties van (vroeg)stemmers. Verder staat een gesprek met de nummers twee op de kieslijsten van de partijen op het programma. Het geeft volgens de samenstellers van de avond ‘best een verrassend beeld’ als deze gezamenlijk op het podium verschijnen. In deze onzekere tijden is het volgens burgemeester Oude Kotte belangrijk om de democratie te vieren en te beseffen dat we in een vrij land onze vertegenwoordigers mogen kiezen.

Eerste voorlopige uitslagen
Publiek is vanaf 21.00 uur van harte welkom in de Burgerzaal van het raadhuis. De avond begint officieel om 21.30 uur. De eerste voorlopige uitslagen worden net na 21.30 uur verwacht. De uitslagenavond wordt uitgezonden, zowel op RTV Aalsmeer als op de Facebookpagina’s van RTV Aalsmeer en de gemeente. De uitzending begint om 21.00 uur.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin