Vanavond debat raadscommissie over aanpak azc

Vanavond debateert de commissie Maatschappij en Bestuur van de gemeenteraad over de aanpak van de opvang van vluchtelingen. Het initiatief daartoe komt van oppositiefractie PACT.

PACT wil met de vier andere fracties CDA, AB, VVD en HAC onder meer in discussie over de weg die B&W tot nu toe heeft bewandeld en over de wensen van de gemeenteraad op dat punt in de toekomst. Ook wil de progressieve fractie weten of de raad achter de wijze van communiceren van B&W staat. PACT zelf heeft er “zorgen” over, zo maakte raadslid Wilma Scheltema zaterdag duidelijk op de nieuwjaarsborrel van de partij (klik hier voor artikel).

Bijna rond
Vorige week dinsdag is de raad tijdens een besloten bijeenkomst verteld dat er géén azc (asielzoekerscentrum) komt, terwijl alles wat de gemeente betreft nagenoeg rond was. Een dag later op de nieuwjaarsbijeenkomst informeerde waarnemend burgemeester Jeroen Nobel de inwoners daarover.

De inzet van B&W was de opvang van 400 vluchtelingen voor een periode van zes jaar op het terrein Molenvliet in Green Park. De landelijke opvangorganisatie COA zag op het laatste moment “juridische” bezwaren tegen het beoogde azc.

Openbaar
De openbare commissievergadering, die geleid wordt door AB-raadslid Dick Kuin, begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom op de publieke tribune. Het debat over vluchtelingenopvang is het enige agendapunt.

● Klik hier voor de agenda en documenten van de raadscommissie op de gemeentewebsite
● Wie wil inspreken, kan zich aanmelden via de griffie (0297 387584 of (mail). Uiterlijk om 14.00 uur vandaag

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel