Van der Boon, Tol en Nisters nieuwe raadsleden

Ines van der Boon (CDA), Danny Tol en Frits Nisters (beiden AB) worden morgenavond op de gemeenteraadsvergadering beëdigd als nieuwe raadsleden. Het drietal vervangt raadsleden die deze week zijn doorgeschoven naar een wethouderspost. Dat zijn CDA'er Ad Verburg en de AB'ers Gertjan van der Hoeven en Jop Kluis.

Tegelijkertijd worden er vijf nieuwe fractieassistenten beëdigd. Het gaat om Paul van Soelen en Ton Harte van het CDA, Luc de Horde van AB en Jelle Buisma en Joop Kok van PACT.

Sneller dan verwacht
Twee van de nieuwe raadsleden zaten de afgelopen zittingsperiode al in de gemeenteraad, Ines van der Boon en Danny Tol. Hun terugkeer lag in de lijn van der verwachtingen, als de CDA- en AB-fracties wethouders zouden leveren.

Voor Nisters is het waarschijnlijk een geschenk uit de hemel. Hij maakte eind vorig jaar de overstap van PACT naar AB, met de ambitie een verkiesbare plaats te kunnen bemachtigen. Hij kwam als nummer 8 op de AB-lijst en rolt zowaar meteen de gemeenteraad binnen, nu zijn nieuwe partij twee wethouders heeft. Bij PACT zou hij ook 8ste op de lijst gestaan hebben. Achteraf gezien zou dat echter heel ver van een zetel verwijderd zijn geweest…

Huldiging twirlsters
De raadsvergadering donderdag 15 mei begint om 20.15 uur. Dat is een kwartier later dan eerder aangekondigd. Dit om, vanaf 20.00 uur, twee twirlsters officieel te kunnen huldigen, Selina Kok en Kim Nederstigt. Ze veroverden beiden zilver tijdens de pas gehouden Europese kampioenschappen.

Bouw Dorpshaven
Naast de beëdigingen staan onder meer als onderwerpen op de agenda: verplaatsing van de weekmarkt naar het Praamplein (klik hier voor artikel), het versneld vergunning verlenen voor de bouw van een huis op Oosteinderweg 232 (klik hier voor artikel) en het deels herzien van het bestemmingsplan Oosteinderweg om het bouwen van het tweede complex starterswoningen in Dorpshaven te kunnen realiseren.

De raadsvergadering, met eerst een (oordeelvormend) deel met debatten en aan het eind een tweede deel met besluiten, is openbaar. Iedereen is welkom.

● Klik hier om agenda en stukken van het oordeelvormende deel in te zien en hier voor het deel met besluitvorming
● Op Radio Aalsmeer is de raadsvergadering live te volgen

Foto's: van boven naar beneden Ines van der Boon (CDA), Danny Tol (AB) en Frits Nisters (AB). (foto's archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel