Thirsa van der Meer wil jongeren stem geven

Door: redactie. De kans is groot dat u deze week een flyer in de brievenbus vindt met een aanmoediging om op Thirsa van der Meer te stemmen. Het 20-jarige Aalsmeerse raadslid staat namens het CDA als zogenaamde ‘jonge lijstduwer’ op de staartlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Jongeren een stem geven; dat is haar doel. “In de coronacrisis zien we dat jongeren een beetje het kind van de rekening worden, terwijl zij nu juist in de bloei van hun leven zitten,” zegt ze in een persbericht van het CDA. Zo wil ze zich bijvoorbeeld inzetten voor het terugbrengen van de basisbeurs voor studenten en wil ze dat 25 procent van alle nieuwbouwwoningen voor starters en jongeren gereserveerd wordt.

Ademruimte voor jongeren
Jongeren vergeten volgens haar soms wat voor impact zij kunnen maken op de politiek, maar ook wat de politiek voor hen kan betekenen. Door bijvoorbeeld de basisbeurs met terugwerkende kracht in te voeren, krijgen jongeren meer ademruimte bij het studeren, zegt ze. Ook vindt de 20-jarige dat er op scholen meer aandacht moet komen voor lezen. Samen met het CDA stelt ze dat leesachterstanden ingehaald moeten worden en dat de lol in lezen terug moet komen, om zo geen verloren generatie te creëren.

Daarnaast vindt Thirsa het belangrijk dat er geïnvesteerd gaat worden in defensie. Vooral omdat het leger wordt ingezet bij ontwikkelingsmissies. Thirsa is overigens niet de enige jonge lijstduwer van het CDA, door heel Nederland doen jongeren mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens Thirsa is het juist nu extra belangrijk om op jongeren te stemmen en zo ruimte te maken voor nieuwe ideeën.

Foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin