Skaten en freerunnen op voormalig voetbalveld

Nog een paar maanden en dan kan het: skaten en freerunnen op het voormalig VVA-terrein. De werkzaamheden voor de baan zijn inmiddels gestart en de opening is begin volgend jaar gepland. Dit eerste deelproject is onderdeel van de gehele herinrichting van het voormalige VVA terrein. De komende jaren zal het VVA terrein een ware metamorfose ondergaan door de aanleg van groen, water, fiets- en voetpaden en diverse speel- en recreatieve voorzieningen.

Dit deelproject biedt een uitgebreide mogelijkheid tot buitensporten. De trainingsfuncties op het terrein variëren van spring- klim en rentoestellen tot buikspierapparaten, waarmee het terrein als het af is de mogelijkheid biedt voor een complete work-out voor jong en oud. “Bewegen in de openbare ruimte, op een plek die er ook nog eens fraai uit ziet,”zegt wethouder Robbert-Jan van Duijn. “Als wethouder ruimtelijke ordening en sport kun je niet veel beter wensen.” 

De Stichting Leefomgeving Schiphol ondersteunt de gemeente financieel door het verstrekken van subsidie. Zo maakt zij het mogelijk om vele extra voorzieningen voor sport, ontmoeting en recreatie te realiseren. In dit geval met skate- en freeruntoestellen die worden geleverd door IJslander B.V. Van Raaijen Infrastructuur voert de werkzaamheden uit.  

Als de speel- en sportvoorzieningen begin volgend jaar in gebruik worden genomen komt er een feestelijk moment. Alle betrokkenen bij de totstandkoming van de herinrichting van het VVA terrein en dus ook de realisatie van de skate- en freerun voorziening zullen daarvoor worden uitgenodigd. 

Klaargestoomd
Het Hornmeerpark en omgeving wordt met de komst van basisschool IKC Triade, de aanleg van fiets- en wandelpaden en waterpartijen, de bouw van woningen aan de Zwarteweg en de speel- en sportvoorzieningen klaargestoomd voor de toekomst. Een omgeving waar wonen, sporten, leren en recreëren wordt gecombineerd en waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met duurzame materialen. Daarbij is met de Energy Hub tussen het datacentrum, Fertiplant, de school en het zwembad een unieke vorm van gebruik van restwarmte gerealiseerd.

Tekst en foto: gemeente Aalsmeer

Foto: vlnr: Mark van Raaijen (Van Raaijen Infra), Roderik Klaassen (projectleider gemeente), Robbert-Jan van Duijn (wethouder), Leslie Bos (Van Raaijen Infra), Kelly Wijnbergen (IJslander B.V.) en Paul Geurts (projectmanager gemeente)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin