Schiphol-parkeren: straks slotacte in raad

De fracties van AB en het CDA hadden er op 9 januari al ja tegen willen zeggen. PACT en VVD hielden echter de boot af. Want Ronald Fransen (PACT) 'worstelde' nog met de plannen om specifiek Schiphol-parkeren alleen toe te staan op enkele stukken grond in Green Park Aalsmeer. Gevolg: vanavond behandelt de gemeenteraad het onderwerp opnieuw, waarschijnlijk pas na de vaste 'krokettenronde' van elf uur.

Of de raad vanavond uiteindelijk wel of niet met het parkeren op Green Park akkoord gaat, laat zich raden. AB en CDA hebben samen 12 stemmen in de raad en PACT en VVD 9. Jaap Overbeek (CDA) voorvoelde hoe de vlag erbij hangt veertien dagen terug, want hij pleitte ervoor het onderwerp “niet naar februari” door te schuiven. Ja zeggen betekent immers dat de procedures kunnen starten voor het aanleggen van de Schiphol-parkeergelegenheden.

Andere onderwerpen vanavond onder meer in het raadsdeel: de actualisatie van de woonvisie, herziening van de Noordvork/Nieuwe Aalsmeerderlaan en oprichting van een ondernemersfonds voor winkelcentrum Ophelia.

Regels voor paracommerciële horeca
Vooraf is er een beraadsgedeelte. Daarin staan onder andere op de agenda voorstellen voor het beleid inzake paracommerciële horeca en de nieuwe werkwijze bij ruimtelijke ontwikkelingen. Voor het eerste punt kunnen belangstellenden er eens rustig voor gaan zitten op de publieke tribune. De fracties zullen er het 'nodige' over roepen. B&W wil het vervagen van grenzen tussen commerciële en paracommerciële horeca (zoals in sport- en schoolkantines en de corridor in de Historische Tuin) tegengaan en voortaan duidelijke regels stellen.

De gemeenteraadsvergadering in de raadzaal start om 20.00 uur. Eerst wordt het beraadsdeel afgewerkt. Vanaf 21.30 uur is de raad zelf aan de beurt. Althans volgens de planning; in de praktijk kan het anders uitpakken. De vergaderingen zijn openbaar, iedereen is welkom.

Luchtfoto GreenPark Aalsmeer (archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin