Ruim 1600 handtekeningen voor behoud Spoorlijnpad

Fiona en dochter Nola-Jules overhandigen de 1610 handtekeningen aan de wethouder

Door: Arjen Vos. Wethouder Robert van Rijn was duidelijk onder de indruk van het aantal handtekeningen dat Fiona Ruhe had ingezameld met haar petitie voor het behoud van het Spoorlijnpad. Gisteravond, voor de raadsvergadering overhandigde Fiona samen met dochter Nola-Jules in totaal 1610 handtekeningen aan de wethouder.

De familie Ruhe woont op de Stommeerkade, een paar huizen naast de inmiddels deels afgegraven vroegere spoordijk waarover het voor fietsers en wandelaars populaire Spoorlijnpad liep. Het gezin maakte veelvuldig gebruik van de fietsroute. “Het was de veiligste route naar de Jozefschool en het winkelcentrum Ophelialaan,” aldus de indiener van de petitie. Dat er in plaats daarvan voortaan over de Stommeerkade of Oosteinderweg gefietst moet worden, is voor haar en veel anderen een schrikbeeld.

Het deels al afgegraven Spoorlijnpad, gezien vanaf de Stommeerkade

Geen antwoord
Fiona gaf aan zelfs na herhaaldelijke vragen nooit antwoord te hebben gekregen op de vraag wanneer en hoe gecommuniceerd is dat het hele fietspad opgeheven zou worden. In 2014 werd wel in de openbaarmaking gemeld dat een fietsbrug te duur was en dat de overgang zou verdwijnen maar niet dat het hele fietspad zou worden opgeheven. Dat antwoord kreeg Fiona ook gisteravond niet. “Er zou gekeken worden naar andere mogelijkheden maar ik heb daar verder nooit iets over gehoord,” aldus Fiona die daar alsnog graag opheldering over zou krijgen.

Buidel
In 2014 is het besluit genomen legde Van Rijn uit. Het Spoorlijnpad zou eruit gaan en daarvoor nieuwe fietsroutes in de plaats komen. Zonder beloftes te doen gaf hij vervolgens aan er nog eens serieus naar te kijken. “Vanwege het zomerreces wordt het wel september,” aldus de wethouder. Als de gemeenteraad op het besluit terugkomt moet er ook in de buidel getast worden. Destijds werd aangegeven dat het om een miljoen euro zou gaan als er een fietsbrug moet worden aangelefgd. Wat Fiona betreft zou een zebrapad over de Burgemeester Hoffscholteweg ook al volstaan. “Een potje verf is toch niet zo duur..?”

Dorpse wegen
Van Rijn ging vervolgens ook nog in op de algehele verkeersproblematiek waar Aalsmeer mee te maken heeft. Aalsmeer beschikt volgens hem over veel ‘dorpse wegen’ die helemaal niet zijn ingesteld op de toename van het verkeer. “Het is best allemaal druk aan het worden. Fijn dat er meer huizen bijkomen maar we kunnen de wegen niet breder maken. Ondertussen moeten we wel het verkeer accomoderen en dat is best een uitdaging.”

Foto’s Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

Gezond afscheid van basisschool

Lees volgend bericht

Anne van Duijn ingehuldigd als kinderburgemeester


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *