Rondetafelgesprek: Hornmeer, vastgoed, dorpsgezichten

De ontwikkelvisie voor de Hornmeer; een andere kijk op gemeentelijke panden die in gebruik zijn voor sport, cultuur, welzijn en onderwijs; en drie nieuwe beschermde dorpsgezichten. Dat staat vanavond op de agenda van het rondetafelgesprek van de gemeenteraad.

De drie onderwerpen staan eveneens op het programma van de raadsvergadering volgende week donderdag 22 januari. Verschil is dat aan de voorbereidende discussie aan de 'ronde tafel' ook burgers, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties mogen deelnemen. Maar dan wel onder één uitdrukkelijke voorwaarde: die dienen zich tevoren aan te melden (zie voor de procedure onderaan).

Hornmeer
De plannen voor de Hornmeer zijn niet nieuw. Ze hebben ter inzage gelegen en zijn afgelopen najaar besproken op een inloopavond van de gemeente en het wijkoverleg van de Hornmeer. Vanavond worden alle, tot half november ingediende, bezwaren van bewoners en de antwoorden van B&W meegenomen in het debat.

Evenmin nieuw zijn de drie potentieel door de gemeente te beschermen dorpsgezichten. Ze staan al vermeld in het in mei vorig jaar gesloten coalitieakkoord. Het gaat om het Plassenlint (Stommeerweg en Kudelstaartseweg vanaf kolenhaven tot watertoren), het oudste stuk Cyclamenstraat (de nummers 1 tot en met 28) en de bejaardenwoningen in het Seringenpark.

Vastgoed
Het tweede onderwerp krijgt van de gemeente de titel mee 'heroriëntatie maatschappelijk vastgoed'. Kern daarvan is dat de gemeente wil bezuinigen (structureel bijna € 75.000) op het vastgoed dat ze in bezit heeft en waar bijvoorbeeld sportverenigingen en welzijnsorganisaties gebruik van maken. Dat gebeurt in samenhang met een gewijzigd huur- en subsidiebeleid. Het is de eerste openbare discussie hierover.

Eigen onderwerpen
Kenmerkend voor rondetafelgesprekken is dat ook inwoners zelf onderwerpen kunnen aandragen. Als de voorzitter van het rondetafelgesprek, in dit geval Robert van Rijn van de VVD, het wenselijk acht, komt het in bespreking. Dat gebeurt dan aan het eind van de vergadering, niet vóór kwart voor tien. Bovendien wordt er welgeteld 5 minuten voor een onderwerp ingeruimd en moeten aanvragers zich tevoren opgeven (zie onder).

Het rondetafelgesprek, waaraan van elke partij maximaal twee raadsleden en/of fractieassistenten mogen meedoen, begint om 20.00 uur. Locatie is de raadzaal. Voor de Hornmeer en het vastgoed is elk 40 minuten gereserveerd, voor de dorpsgezichten 20 minuten. Iedereen is van harte welkom.

Opgeven om mee te praten, kan bij de griffie, de ondersteuningsafdeling van de gemeenteraad, via de mail of (0297)387516. Datzelfde geldt voor wie een 'eigen' onderwerp wil aandragen
● Klik hier voor agenda rondetafelgesprek

Foto's: nieuwe beschermde dorpsgezichten als het aan B&W ligt. (foto's gemeente)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel