Regenboog voor Aalsmeerse LHBTI-ers

Door diverse mensen werd hij gemist, na de ontstane commotie rondom de Nashville-verklaring: een regenboogvlag op het gemeentehuis. Donderdagavond kwam in de raadszaal de motie ‘Vreemd aan de orde van de dag’ ter tafel. Een motie – ingediend door D66 en AA – waarin werd voorgesteld een regenboogvlag aan te schaffen en deze op gepaste dagen uit te hangen op het gemeentehuis.

Zowel CDA als VVD deden wat lacherig over het voorstel, waarmee de plaatselijke LHBTI-gemeenschap een hart onder riem kan worden gestoken. Zo werd bijvoorbeeld een vergelijking gemaakt met warmetruiendag. Het CDA vindt dat er naar hartelust gevlagd mag worden, maar dan wel thuis. De VVD gaf aan de motie evengoed te gaan steunen. Groen Links bejubelde de motie, want voor hen staat de regenboogvlag  voor álle minderheden. Nobel sprak van een inclusieve gemeente, en dat daar helemaal geen vlag voor nodig is. Wel merkte hij op dat het onderwerp gebaggatelliseerd wordt door een vergelijking te trekken met zoiets als warmetruiendag.

Hoofd wegdraaien
Wanneer René Martijn van AA het woord doet, staan inmiddels her en der miniatuur-regenboogvlaggetjes op tafel. Martijn geeft aan dat hij tot de doelgroep behoort en dat er nog steeds mensen zijn die het hoofd van hem wegdraaien wanneer hij de tentdienst bezoekt tijdens de feestweek, dat hij sigrettenpeuken in het gezicht gegooid krijgt en dat er ‘vieze homo’ naar hem geroepen wordt.

Stemming volgt en de motie is aangenomen met zeven stemmen tegen (CDA) en veertien stemmen voor (overige fracties). Tip voor de gemeente: op zaterdag 29 juni is de eerste gepaste gelegenheid om de regenboogvlag in top te hijsen.

Tekst: Mariëlle Wegman

Foto: de regenboogvlag zoals die sinds januari wappert op het terrein van de Doopsgezinde Gemeente (foto: Doopsgezinde Gemeente).

(advertentie)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin