Reddingsplan eiken Baanvak door Raad gesteund

Het eikenbos tussen het viaduct over de Burgemeester Kasteleinweg en het huis van Baanvakbewoner en actievoerder Johan Jonker moet wijken voor parkeerplaatsen. Maar er is hoop op een oplossing. De Raad schaarde zich donderdag unaniem achter een reddingsplan. 

In het bewuste bosje staan zes eiken die daar dertig jaar geleden zijn geplant ter compensatie van de kap van een markante Wodaneik destijds. De eiken zijn bij oplevering van het Baanvak aan de bewoners geschonken. Met het aannemen van een motie van PACT op 8 december heeft de voltallige raad het college de opdracht gegeven om te kijken of de zes eiken herplant kunnen worden in de nieuwbouwlocatie de Polderzoom. De projectontwikkelaar zou de kosten hiervoor moeten opnemen in het exploitatieplan van dat project.
 
Laanbeplanting
In de motie stelt PACT: 'dat door de initiatieven van omwonenden als Johan Jonker, doordat de kans dat succesvol verplaatsen van zulke bomen groot is en doordat dat de nieuwe wijk Polderzoom gekenmerkt gaat worden door een groen karakter, bij elkaar opgeteld redenen genoeg zijn om tot daden over te gaan en de bomen daadwerkelijk te redden.'
 
PACT ziet de eiken bijvoorbeeld wel als laanbeplanting langs de Nieuwe Aalsmeerderlaan staan. Het college heeft tot 27 februari de tijd gekregen om te reageren.
 
(Foto archief AV)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin