Reageren op Centrumvisie kan ook vanuit huis

Maandagavond organiseerde de gemeente een participatie-avond over Aalsmeer-centrum. Dit om de inwoners de mogelijkheid te bieden mee te denken over de Centrumvisie. Die inspraak valt of staat niet bij deze avond. Bewoners kunnen vanaf de eigen computer de Centrumvisie lezen en hun reactie delen met de gemeente. Onder het motto: 'Spreken is zilver, delen is Goud' zegt de gemeente ieders mening te waarderen en serieus te nemen.
 

Op de participatieavond kwamen ongeveer 60 geïnteresseerden af. Onder de geïnteresseerden raadsleden, ambtenaren, journalisten, buurtbewoners en andere betrokken Aalsmeerders. Zij gingen uiteen om in verschillende discussiegroepen na te denken over de Centrumvisie. De onderwerpen waarover met elkaar van gedachten werd gewisseld waren: ‘Verblijfskwaliteit en aantrekkingskracht’, ‘Verkeer en bereikbaarheid’ en ‘Economie en planologie’. 

Mogelijkheden
De Centrumvisie Aalsmeer maakt duidelijk waar de gemeente met het gebied naar toe wil en stelt daarvoor randvoorwaarden en spelregels. Met het document worden mogelijkheden geschetst en andere partijen uitgedaagd om te komen met initiatieven.  Opvallend is dat het college denkt dat het goed is om het winkelgebied te centreren en geen uitbreiding  van het winkelgebied meer toe te staan.  Tot 12 augustus ligt de ontwerp Centrumvisie ter inzage op het gemeentehuis
 
Concentratie
Er vertrekt detailhandel en dienstverlening uit het centrum van Aalsmeer, er is sprake van leegstand, er is het gevaar dat de Zijdstraat zijn positie als winkelstraat verliest en een stadstraat wordt. Daarnaast wil de gemeente een optimalisatie en concentratie van voorzieningen creëren. Er voor zorgen dat de bereikbaarheid en de zichtbaarheid verbetert. Alsmede de verblijfskwaliteit en de aantrekkingskracht vergroten. Dat wordt bijvoorbeeld gecreëerd door meer groen eenheden op straat of stimulering van daghoreca.
 
Gladde tegels
De gesprekken waren soms hartstochtelijk. In de subgroep ‘Verblijfskwaliteit en aantrekkingskracht’ kwam naar boven dat men zich irriteert aan het huidige straatbeeld, zoals de verschillen in het straatniveau en het gebruik van gladde tegels. Eenheid lijkt totaal te ontbreken. Ook werd niet duidelijk wie verantwoordelijk is. Zo gaf een winkelier aan dat de straat niet van hem is, maar van de gemeente zelf.
 
Lees hier de centrumvisie en deel uw mening via info@gemeenteaalsmeer.nl
 
Tekst Esther Sparnaaij
 
Foto's: hoe leegstand tegen te gaan in de Zijdstraat? Foto's archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel