Raad met komende en gaande mensen

(Foto: archief AV)

Vanavond zal het de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Van Duijn. Maandag 3 februari wordt hij officieel benoemd tot nieuwe burgemeester van Nieuwkoop. Bart Kabout neemt zijn wethouderspositie over en wordt vanavond in dezelfde vergadering geïnstalleerd. Marlon van Diemen-Kreeft beleeft haar come-back als fractielid van het CDA.

Daarnaast en tussendoor wordt ook nog gewoon vergaderd. Onder meer over de Mobiliteitsagenda waarbij het gaat om het bereikbaar en verkeersveilig houden van Aalsmeer. Ook wordt er een besluit genomen over de veelbesproken verkoop van de Eneco-aandelen. Verwacht wordt dat iedereen hiermee akkoord gaat en er daarmee binnenkort een slordige 27 miljoen euro op de gemeentelijke rekening kan worden bijgeschreven.

Hierna staat de nota ‘De kracht van Aalsmeer’ op de agenda. Een punt wat gaat over de strategie van het Sociaal Domein van 2019 tot 2023. Het doel van de nota is zorgen dat iedere inwoner naar vermogen mee kan blijven doen en niemand buiten de boot hoeft te vallen.

Vervolgens wordt over het bestemmingsplan Hornmeer gesproken waarbij de vrees bij bewoners voor meer toenemende wateroverlast bij de aanstaande bouwprojecten in Meervalstraat en Roerdomplaan zal moeten worden weggenomen.

Ook komen de ‘Tuinen van Aalsmeer’ voorbij. Gesproken wordt over de actualisatie en optimalisatie van de grondexploitatie. Er is sprake van een nieuwe situatie rondom een aangepast stedenbouwkundig basismodel voor de bouwplannen van Opheliahof en Zwarteweg.

De vergadering begint om 20:00 uur, is openbaar toegankelijk of via de livestream te volgen.

Foto archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin