Raad debatteert vanavond over Dorpshaven-N en raadzaal

Er staan vanavond twaalf agendapunten op de vergadering van de gemeenteraad. Dat lijkt 'erger' dan het is, want de helft zijn hamerstukken. Wel zal er gedebatteerd worden over drie onderwerpen: het voorbereidingskrediet voor een opknapbeurt van de raadzaal, het verhalen van kosten voor bovenwijkse voorzieningen en de herstartnotitie Dorpshaven-Noord, het hoofdpijndossier van wethouder Tom Verlaan.

Onder de hamerstukken valt de benoeming van een nieuwe griffier. Per 1 januari gaat Olaf van Kolck de functie van voornaamste ondersteuner van de gemeenteraad vervullen. Daarmee moet er een einde komen aan een jarenlange periode van wisselende gezichten aan het hoofd van de griffie.

Met de komst van Van Kolck moet de griffie raadsleden en raadsvoorzitter weer de, vaste en betrouwbare, steun kunnen bieden die nodig is om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Van Kolck, 43 jaar oud, is sinds vijf jaar griffier in Nijkerk.

Vragen over zorgaanbieders
In het vragenkwartiertje, aan het eind van de avond, komt de overheveling van de huishoudelijke hulp naar drie nieuwe zorgaanbieders aan bod. De fracties van PACT en HAC zijn bezorgd over de landelijke ontwikkelingen in de thuiszorg en willen van wethouder Ad Verburg weten hoe Aalsmeer ervoor staat.

De raadsvergadering is openbaar en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom op de publieke tribune.

● Klik hier voor de agenda en stukken van de raadsvergadering 3 december
● Op Radio Aalsmeer is de raadsvergadering live te horen. Klik op de knop rechtsboven in dit scherm om de uitzending te beluisteren

Portret: nieuwe griffier Olaf van Kolck. (foto Van Kolck)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel