PvdA Vrouwennetwerk besprak actualiteit

Zoals veel evenementen dit jaar door ‘het virus’ niet tijdig hadden kunnen plaatsvinden was er na vele maanden stilte vorige week vrijdag weer ruimte voor een bijeenkomst van het Aalsmeerse Vrouwen Netwerk van de Partij van de Arbeid.

Op de bekende gepaste afstand van elkaar konden op deze wederom geanimeerd verlopen middag vele interessante onderwerpen de revue passeren. Zo boog men zich onder meer over  actuele onderwerpen de revue en werd daarover gediscussieerd. Dat de coronacrisis en de gevolgen voor de vele facetten in de samenleving uiteraard aan de orde kwam lag voor de hand.

Het respect voor de zorgwerkers werd besproken en ook hun financiële positie die volgens het Netwerk door ‘de politiek’ dient te worden verbeterd. Het was voorspelbaar dat op deze bijeenkomst Schiphol en de vele perikelen, met name voor Aalsmeer en Kudelstaart, niet onbesproken bleven. Zelfs de dagbladen berichtten hier deze week uitgebreid over.

Zoals gebruikelijk kwamen bij de leden van het Vrouwen Netwerk, vrijwel alle fervente krantenlezers, ook landelijke actuele onderwerpen aan de orde. De komende verkiezingen in 2021, het nieuwe pensioenstelsel, de alleenstaande kinderen in de vluchtelingenkampen op het Griekse kamp Moria. Hoe het gemeentebestuur over dit laatste onderwerp denkt was de leden van het Vrouwen Netwerk al uitvoerig medegedeeld door PvdA fractievoorzitter Jelle Buisma. Op 18 juni is er een motie aangenomen door de gemeenteraad om in onze gemeente Aalsmeer/Kudelstaart alleenstaande minderjarigen op te vangen. Zoals bekend stemde een groot deel van de raad hiermee in, met uitzondering van VVD en AA.

De aanbevelingen van de denktank van de SER (Sociaal Economische Raad) werden eveneens onder de loupe genomen zoals onder meer het zoeken van een nieuwe balans voor het blijvend thuiswerken in niet-cruciale beroepen.

Tekst Leni Paul, foto archief AV

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel