PvdA vrouwen laten van zich horen

De komende weken zal de interesse voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen steeds meer groeien. Diverse partijen vragen nu al aandacht voor hun partijprogramma's. Binnen de Partij van de Arbeid presenteerde zich deze week het Vrouwennetwerk Aalsmeer. Dat gebeurde in het kantoor van de Rabobank in de Zijdstraat.

Een geanimeerde bijeenkomst waarin Janny Oosterloo en Elly Offerman een interessante discussie op gang brachten. Hieraan voorafgaand werden fragmenten getoond van het TV-gesprek dat in de Wereld Draait Door was gevoerd met Bas Heijne. Heijne, een veelzijdig schrijver, essayist en 'denker' ging in op zijn essay 'Staat van Nederland'. Voorafgaand was er een interessante Deense film over het wij-en zij-denken, een ook in ons land toenemend verschijnsel, waarna zich een betrokken discussie ontspon.

Boeiende lezing
Aanwezig was ook Petra Langezaal. De 56-jarige plaatsgenote staat als vierde op de verkiezingslijst van de Partij van de Arbeid en in een boeiende lezing gaf ze inzicht in haar werkzaamheden en haar motivatie voor de politiek.

De in Aalsmeer geboren en getogen Langezaal heeft een boeiende carrière achter zich. Na een opleiding op de Sociale Academie bekleedde zij diverse functies, was ze onder meer Hoofd Sociale Zaken in de gemeente Uithoorn en had ze leidinggevende functies bij diverse organisaties, onder meer met een organisatie voor ex-gedetineerden. Ook had ze enige tijd een eigen coachingbedrijf, zo hoorden de aanwezigen

Lesbos
Zeer onder de indruk waren de aanwezigen van haar belevenissen in kamp Moria, het op Lesbos gevestigde bootvluchtelingenkamp waar Petra diverse malen heeft meegeholpen de ergste nood te lenigen.

“Ik kon hier in onze gerieflijke woonomgeving niet toekijken en ik heb me toen spontaan aangemeld bij de Stichting Bootvluchtelingen waar men hulp goed kan gebruiken,” aldus Petra.

AalsmeerVandaag besteedde uitgebreid aandacht aan haar werk in het kamp (klik hier om terug te lezen).

Tekst: Leni Paul, foto's PvdA

(advertentie)

 

 

Eén reactie

  1. Hoi Petra,

    Jij bent een voorbeeld in de partij van de arbeid in Aalsmeer.
    Ik wens je succes ,en een goede toekomst.
    vr gr Jacques,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel