PvdA-lid van het eerste uur

Door: Leni Paul. Vijftig jaar lid van de plaatselijke fanfare, een kwart eeuw trouwe dienst bij het Rode Kruis of je dertig jaar verdienstelijk hebben gemaakt bij de brandweer. AalsmeerVandaag schenkt graag en terecht aandacht aan dergelijke feiten. Vandaag, dinsdag 9 februari, gedenkt de landelijke Partij van de Arbeid zijn 75-jarig bestaan. De Aalsmeerse afdeling wilde hieraan niet voorbij gaan en ging met een grote bos rode rozen langs bij Mies van Oorde-Eveleens, partijlid van het eerste uur.

De Partij van de Arbeid werd op 9 februari 1946 opgericht in Krasnapolsky in Amsterdam en is samen met de SGP de oudste politieke partij van ons land. Aalsmeer had al een zeer sterke afdeling van de socialistische arbeiders partij (SDAP), de voorganger van de PvdA  en toen de PvdA werd opgericht kwam er hier al snel een plaatselijke afdeling tot stand. Het oudste lid in Aalsmeer is de op 3 maart 1922 geboren Mies van Oorde-Eveleens.

PvdA voorzitter Jan Westerhof overhandigt de rozen aan Machteld en Marjan, oudste en jongste dochter van Mies van Oorde.

De sinds 1950 in de Berkenlaan wonende Mies heeft zich op divers gebied ingezet voor de plaatselijke afdeling, was fervent lid van de AJC (Arbeiders Jeugd Centrale) en enthousiaste deelneemster bij het volksdansen. Ook was ze betrokken bij het NIVON en zangvereniging Kunst en Strijd. Samen met haar man Ab, bekend als Aalsmeerse drukker en verwoed fotograaf, maakte ze vele reizen.

Feestelijk tintje
Wegens corona-maatregelen is een uitbundige viering van het 75-jarig bestaan niet mogelijk. Het bestuur van de plaatselijke PvdA wilde echter een feestelijk tintje niet achterwege laten en zo brachten PvdA voorzitter Jan Westerhof en bestuurslid Frits Nisters vanmorgen een grote bos rozen bij de 98-jarige Mies van Oorde. Haar gezondheid liet het niet toe de bloemen persoonlijk in ontvangst te nemen, maar de geste werd zeer op prijs gesteld. Dochters Machteld en Marjan namen de bloemen dankbaar in ontvangst.

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

Bouw ‘Zuydveste’ hoogstwaarschijnlijk in april van start

Lees volgend bericht

Schaatskoorts neemt toe, werkboten stilgelegd


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *