PvdA discussieerde over ‘Politiek van Waarde’

Hoe kun je in een samenleving, waar het aantal mensen dat lid is van een politieke partij, nog geen twee procent meer is, toch je gezicht laten zien. Het was één van de centrale onderliggende vragen bij een discussieavond op 5 oktober over vijf waarden waarmee de Partij van de Arbeid de verkiezingen in wil gaan.
 
Die vijf waarden zijn bestaanszekerheid, goed werk, verheffing, binding en zeggenschap. Samen met Van Waarden-ambassadeur en fractievoorzitter van de PvdA in Haarlem, Jeroen Fritz bleek er zo heel wat te bespreken in een redelijk gevuld bovenzaaltje van De Oude Veiling.
 
Zorg met stopwatch
Want wat is het antwoord van de PvdA op de doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt? Als voorbeeld kwamen hier de stakingen voor een beter inkomen en meer bestaanszekerheid bij Post NL voorbij. En wat voor opdrachten brengen die vijf waarden nu met zich mee de komende jaren? Nou bijvoorbeeld geen zorg met een stopwatch, niet alleen efficiëntie, maar wel goed werk want dat is wat mensen belangrijk vinden. Verder ging het nog even over de waarden die in het tijdperk van Joop Den Uyl bepalend waren. De conclusie was dat de PvdA nog steeds die partij is die staat voor een Nederland waarin we samen vooruit komen en waar ieder de kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen.
 
Toekomst
Investeren in de toekomst, in duurzaamheid en wel of geen basisinkomen waren ook nog thema’s die aan bod kwamen en de vraag waarom er steeds minder jongeren zijn die zich met politiek bezig willen houden. Een van de voorbeelden die hier naar voren kwam was het verhaal van een jongere die in een politieke familie opgegroeide, maar nu niets meer met politiek te maken wilde hebben. Het werk dat hij doet blijkt echter wel degelijk van politieke aard, zo werd gesteld, omdat hij een groot deel van zijn tijd bezig is met het verwerven van fondsen voor goede doelen.
 
Volgens Haarlemmer Fritz zijn dat nu juist de voorbeelden waar je je als partij bij zou moeten aansluiten. Als voorbeeld noemde hij dat de Haarlemse PvdA één of twee keer per jaar een prijs geeft aan mooie burgerinitiatieven die de wereld een beetje beter maken.
 
Nadere informatie www.aalsmeer.pvda.nl
 
Verslag: Elly Offerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel