Politiek niet dolblij met Lidl aan Stationsweg

Komt discountsupermarkt Lidl straks op de omstreden plek van de Rabobank aan de Stationsweg? “Ja of nee?” Presentator Peter Maarsen vroeg het dinsdag op het verkiezingsdebat in de burgerzaal op de man af.

Hij ging het rijtje lijsttrekkers achter de tafel langs. Robbert-Jan van Duijn (CDA): “De Lidl liever niet dáár.” Gertjan van der Hoeven (AB): “Een Lidl versterkt de economie van het Centrum. Voor het parkeren is het een mooie oplossing, maar de ontsluiting kan grote problemen geven.”

Robert van Rijn (VVD): “Nee, niet op de Stationsweg.” Ronald Fransen (PACT): “De Lidl op de plaats van de Rabobank zou zeer onverstandig zijn.” Bram Heijstek (HAC): “Ik denk dat er problemen komen met de verkeersafwikkeling op de Uiterweg.”
 
Niets te willen
Maar stáát er binnen afzienbare tijd een Lidl op de Rabobanklocatie? Volgens Fransen is dat “nog lang niet zeker”. Hij dacht dat de politiek er via het bestemmingsplan nog wel invloed op heeft.

Dat werd direct ontkend door Van der Hoeven, die als wethouder specialist bestemmingsplannen is. “Als het bestemmingsplan het toestaat en als de bouwaanvraag daarin past, heeft de gemeente niets te willen,” zei hij.

Zooitje op Uiterweg
VVD-raadslid Teun Treur, die in de zaal zat, greep de kans aan om ook een duit in het zakje te doen. “Heeft B&W het recht in te grijpen als het verkeer in de knoop komt?” Daarmee doelde Treur op de ontsluiting van de Lidl op de Uiterweg, op het punt waar ook de Grundelweg op uitkomt.

Volgens de wethouder-lijsttrekker “kan het college gaan afwegen” of vestiging aan de Stationsweg verantwoord is wanneer zou blijken dat het, in Treurs woorden, “een zooitje” wordt met autoverkeer op de Uiterweg. Maar, meldde Van der Hoeven, eerst komt er een “ambtelijk onderzoek”.

Lees vorig bericht

Oosteinderweg-Hogedijk, troosteloze omgeving

Lees volgend bericht

Pittig verkiezingsdebat alleen voor intimi


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *