Politiek en jeugd gaan in gesprek

Volgende week woensdag 5 maart wordt er een informeel politiek jongerencafé georganiseerd in de N201. Op uitnodiging van Radio Aalsmeer en jongerenwerkers gaan de partijen AB, CDA, HAC, PACT en VVD met jongeren tussen de 15 en 25 jaar in gesprek ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen. Dit biedt de jeugd de kans hun mening kenbaar te maken aan de politiek. Mediaman Peter Maarse leidt de avond en alles wordt live uitgezonden op Radio Aalsmeer.

Op Radio Aalsmeer wordt uitgebreid aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen met iedere zaterdag een debat over uiteenlopende onderwerpen. Maar de vraag werd gesteld of de jeugdige kiezersgroep wel voldoende aan bod kwam. Om de jongeren ervan te overtuigen dat stemmen zin heeft en dat er naar hen geluisterd wordt, gaan vertegenwoordigers van de politieke partijen met ze praten. Alleen Lijst Jan Tas is niet bij de avond aanwezig.

Wat speelt er bij de jeugd
Welke partij snapt de jeugd het best? Wat willen ze zelf eigenlijk en wat verwachten ze van de lokale politiek? Vragen waar antwoorden op moeten komen.
Peter Maarse, oud-medewerker van Radio Aalsmeer en werkzaam bij RTV Noord Holland, zal diverse onderwerpen aansnijden. Er zal gediscussieerd worden over jongerenvoorzieningen, uitgaansmogelijkheden voor jongeren onder de 18 jaar, jongerenwoningen, jongeren en problemen thuis, meepraten van de jeugd en meer.

Live uitzending
De organisatie nodigt alle Aalsmeerse en Kudelstaartse jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit om te komen. De jongeren zijn vanaf 19.30 uur welkom in de N201 aan de Zwarteweg en het debat wordt tussen 20.00 uur en 22.00 uur live uitgezonden op Radio Aalsmeer. Alle bezoekers ontvangen een gratis consumptie en na afloop van de uitzending is er nog uitgebreid gelegenheid tot naborrelen.

Radio Aalsmeer is te beluisteren op 105.9 FM en de kabel op 99.0 FM. Ook kunt u luisteren via de livestream op internet. Uitzending gemist? Terugluisteren kan via de website

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin