Oude Veiling, fort, kroeg en kamerverhuur bij raadscommissie

Aankoop van De Oude Veiling en van Fort Kudelstaart en het (bestemmings)plan voor de Kudelstaartse kroeg met vier bovenwoningen op de hoek Kudelstaartseweg-Herenweg. Dat zijn de meest concrete B&W-voorstellen die de raadscommissie Ruimte & Economie morgenavond bespreekt.

Ook aan bod dinsdag 9 juni het reguleren van de kamerverhuur in Aalsmeer-Centrum. B&W wil daartoe het bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp gedeeltelijk wijzigigen. Aanleiding is de roep om woonruimte bij arbeidsmigranten. Doordat ze vaak met meerderen een woning delen en hun auto's op straat kwijt willen, wordt de parkeerdruk op de directe omgeving volgens B&W hoger dan gewenst. Dat in een situatie waarin toch al sprake is van een tekort aan parkeergelegenheid.

Greenport Aalsmeer
De commissie wisselt daarnaast van gedachten over nieuwe Ruimtelijke Visie Greenport Aalsmeer 2015-2025. Daarin geeft de greenportorganisati e, waarin overheden en bedrijfsleven samen optrekken, aan wat er nodig is voor een blijvend sterke positie van de bloemen- en plantenindustrie en wat haar plannen zijn. Sander van Voorn van de greenport houdt een presentatie over de visie.

Inspreken
Insprekers voor alle onderwerpen kunnen zich melden bij de griffie (mail, 0297 387584/387515), tot 12.00 uur dinsdag. Inspreken is uitsluitend mogelijk op commissievergaderingen, niet op de raadsvergaderingen zelf.

De aanvang van de commissievergadering is om 20.00 uur. Iedereen is welkom op de publieke tribune in de raadzaal van het gemeentehuis. Verwachte eindtijd: half elf.

● Klik hier voor volledige agenda raadscommissie Ruimte & Economie 

Foto: De Oude Veiling in betere tijden. (foto AV-archief)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel