Oppositie vraagt debat aan om vertrek Dick Kuin

Door het vertrek van Dick Kuin uit de AB-fractie is de coalitie haar meerderheid in de gemeenteraad kwijt. De oppositiepartijen VVD en PACT vragen zich af wat dit betekent voor de politieke verhoudingen. Op 7 december aanstaande hopen VVD en PACT een debat over deze situatie te houden om meer duidelijkheid te krijgen.Met het vertrek van Kuin heeft AB nu feitelijk geen zes maar vijf zetels. En de coalitie, bestaande uit AB en CDA, daardoor met een totaal van elf zetels geen meerderheid meer in de 23 zetels tellende gemeenteraad. Wat dit betekent voor de resterende raads- en collegeperiode is volgens debataanvragers PACT en VVD vooralsnog niet duidelijk. 

Om hierover helderheid te verkrijgen hebben de oppositiepartijen een debat aangevraagd. Het is volgens de aanvragers de vraag of CDA en AB de oppositie dit debat gunnen en of ze bereid zijn in de openbaarheid te reageren op het vertrek van Kuin.Rust en kalmte
Het is volgens de oppositiepartijen op zich al vreemd dat CDA en AB tot nu toe nauwelijks gereageerd hebben op de vraag wat het politieke effect is van dit vertrek. “Als de heer Kuin aan het begin van de raadsperiode zou zijn vertrokken, dan zou de coalitie zijn gevallen. Nu, kort voor de verkiezingen in maart 2018 zal het zo’n vaart niet lopen, omdat Aalsmeer ook gediend is met bestuurlijke rust en kalmte. De vraag is echter of dit effecten zal hebben op de samenwerking binnen de coalitie,” zo vragen PACT en VVD zich af.
Verantwoording
Bovendien is het volgens aanvragers de vraag of Kuin het door hem, als lid van AB onderschreven coalitieakkoord, nog steeds onderschrijft. VVD en PACT vinden het niet meer dan normaal dat de coalitiepartijen en Dick Kuin bereid zijn openheid van zaken te geven en om daarmee (politieke) verantwoording af te leggen.
Het debat zal, mits de coalitie hiertoe bereid is, plaatsvinden op donderdag 7 december vanaf 20:00 uur tijdens de gemeenteraadsvergadering. De raadsvergadering is openbaar en tevens via livestream te volgen via de website van de gemeente.

Foto: Dirk Kuin op archiefbeeld (foto AV)

(advertentie)

Eén reactie

  1. Door zijn nieuwe positie draait de komende maanden alles om Dick Kuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel